21-12-2023

Qlik neemt Mozaic Data over

Deel dit bericht

Qlik neemt Mozaic Data, een AI-gedreven technologie voor datamanagement, over. De acquisitie draagt volgens Qlik bij aan het vereenvoudigen van dataverwerking voor bedrijven, waarbij de focus ligt op een dataproductgerichte aanpak voor verbeterde datakwaliteit en  data governance.

Mozaic stelt bedrijven in staat om domeingerichte dataproducten te bouwen, te beveiligen, te beheren en in te zetten voor uiteenlopende zakelijke toepassingen en een breedspectrum aan datagebruikers. De overname van Mozaic versnelt de implementatie en het gebruik van data in bedrijven, vooral in cloudplatforms zoals Amazon Redshift, Databricks, Google BigQuery, Microsoft Fabric en Snowflake.

Sharad Kumar, oprichter van Mozaic, treedt in dienst bij Qlik als Regional Head of Data Integration and Quality. Zijn expertise zal de innovatieve capaciteiten van Qlik versterken, met als doel het ontwikkelen van een volgende generatie Data Product Catalog oplossing. Hierdoor kunnen klanten snel en effectief meer waarde uit hun data halen. “De aansluiting bij Qlik markeert een belangrijke mijlpaal voor Mozaic. We delen namelijk de visie om dataverbruik te verbeteren door de waarde van data-investeringen te maximaliseren. Dit biedt de kans om de efficiëntie en innovatie in datamanagement te stimuleren, aangedreven door AI, en naadloos te integreren met de aankomende projecten van Qlik”, aldus Kumar.

Met deze overname versterkt Qlik zijn inzet voor het leveren van end-to-end dataoplossingen, waarbij de technologie van Mozaic naadloos wordt geïntegreerd om de algehele ervaring voor bedrijven te verbeteren.


Partners