19-12-2023

Centrum Delft als datakoploper voor vitale binnensteden

Deel dit bericht

De Technische Universiteit Delft (TU Delft), Stichting Centrum Management Delft (SCM Delft) en Argaleo bundelen hun krachten in een bijzondere samenwerking om de binnenstad van Delft te transformeren tot een centrum voor innovatieve datagedreven oplossingen. Deze samenwerking heeft als doel de binnenstad te verbeteren op het gebied van economie, bezoekerservaring, mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid.

Deze unieke samenwerking plaatst de binnenstad van Delft in de schijnwerpers als een proeftuin voor data-analyses, met de focus op praktische toepassingen die de vitaliteit van de binnenstad bevorderen. Het partnerschap stelt Delft in staat om vooruitstrevende concepten te ontwikkelen, te testen en zo als voorbeeld kunnen dienen voor andere steden in Nederland.

De TU Delft brengt haar expertise op het gebied van data science, technologie en kunstmatige intelligentie in om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de binnenstad van Delft kunnen vernieuwen. Argaleo, met haar ervaring in data-gedreven oplossingen, zal samenwerken met SCM Delft om deze analyses in de praktijk te brengen en de binnenstad te helpen met informatie voor stedelijke vernieuwing en transformatie.

SCM Delft is enthousiast om haar lokale ervaring in te zetten om de bundeling van innovatieve oplossingen in de binnenstad te faciliteren. Door kennis samen te brengen willen deze partners een brug slaan tussen academisch onderzoek, technologische expertise en de concrete behoeften van de lokale stakeholders in de binnenstad. Het doel is daarbij van Delft een vitale binnenstad te maken voor de bewoner, bezoeker en ondernemer.

Partners