05-12-2023

Hitachi Vantara introduceert Pentaho+

Deel dit bericht

Hitachi Vantara kondigt Pentaho+ aan, een geïntegreerd platform dat is ontworpen om organisaties te helpen met verfijnde, betrouwbare data die nodig zijn voor AI en Generative AI. Pentaho+ automatiseert het werk van complex datamanagement met krachtige self-service en cloud-agnostische oplossingen en helpt datakwaliteit te verbeteren door effectief toezicht te houden op data vanaf begin tot de inzet.

Pentaho+ verbetert de toegang tot hybride data die gedistribueerd zijn over on-premises en publieke cloud datacenters en verbindt ongestructureerde, semigestructureerde en gestructureerde formaten voor een uitgebreid beeld van data-assets. "Wij geloven in dit tijdperk van AI en Machine Learning dat als een bedrijf niet datafit is, het zal verliezen van een bedrijf dat dat wel is", zegt Maggie Laird, global head van Pentaho Software bij Hitachi Vantara. "Met Pentaho+ bieden we de basis voor universele data intelligence, zodat gebruikers nauwkeurige data met zekerheid kunnen leveren, en GenAI kunnen gebruiken op manieren die van invloed zijn op de bedrijfsstrategie."

AI-ready data
Pentaho+ levert een flexibel en modulair platform dat bestaande en evoluerende dataomgevingen verbindt zonder kostbare integratie of codering. Naarmate de behoeften toenemen, kunnen eenvoudig extra functionele modules worden toegevoegd. De eerste functies van Pentaho+ en updates van de Pentaho-functionaliteit omvatten:
Pentaho Data Integratie en Analytics: Verwerk batch en streaming data in realtime met behulp van containerisatie om elke implementatieomgeving te ondersteunen. Het geïntegreerde platform kan eenvoudig worden gehost op elk cloud provider platform, zowel op de core als op de edge.
Pentaho Data Catalog: Pentaho Data Catalog helpt bij het ontdekken, identificeren, categoriseren en classificeren van data op basis van bedrijfscontext, wat resulteert in een betrouwbare, datagedreven organisatie. Een verbeterde gebruikersinterface maakt gebruik van de beste technologie van eerdere overnames.
Pentaho Data Storage Optimizer: Krijg meer controle over IT kosten, prestaties en risico's van uw data voor uw werkprocessen. Data Storage Optimizer werkt nu met alle bestandssystemen en S3-containers naast Hadoop.

Partners