06-10-2023

Atos benoemt Yves Bernaert tot nieuwe CEO

Deel dit bericht

De raad van Bestuur van Atos heeft Yves Bernaert benoemd tot nieuwe CEO van de Atos Groep; zijn benoeming tot lid van de Raad van Bestuur wordt voorgelegd aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de Atos Groep. Caroline Ruellan heeft besloten ontslag te nemen als bestuurslid van de Groep. Als lid van het Nominations & Governance Committee wordt zij opgevolgd door Carlo d'Asaro Biondo.

Yves Bernaert (55) begon zijn carrière als accountant bij PwC, waarna hij in 1992 in dienst trad van Accenture, internationaal marktleider in digitale dienstverlening. Na verschillende leidinggevende functies in Frankrijk en daarbuiten te hebben vervuld, was Bernaert in de afgelopen negen jaar CEO Europa van Accenture Technology. Onder zijn leiding en in nauwe samenwerking met zijn teams en partners realiseerde Accenture Technology Europe een groei van dubbele cijfers door een sterke focus op nieuwe digitale technologieën, zoals Cloud, Data & AI en Security. Yves Bernaert is ook voorzitter van de Raad van Bestuur van 1001 Fontaines, een Franse ngo die kwetsbare bevolkingsgroepen duurzame toegang tot drinkwater biedt en ernaar streeft om haar model op grotere schaal uit te rollen om het aantal begunstigden tegen 2025 te verdubbelen naar twee miljoen personen.

Met de voltooiing in juli 2023 van de interne operationele splitsing van Atos in twee afzonderlijke entiteiten, is de Groep goed gepositioneerd om haar transformatieplan te realiseren. Met de benoeming van Yves Bernaert als CEO heeft de Raad van Bestuur gekozen voor een leider met een bewezen expertise op het gebied van technologie en digitale transformaties. Hij zal in deze rol prioriteit geven aan de succesvolle afronding van de volgende fasen van deze transformatie.

Zodra binnen de Raad van Bestuur definitieve besluitvorming heeft plaatsgevonden om de splitsing van de Groep te bekrachtigen, zal Bernaert exclusief verantwoordelijk zijn voor het leiden van de nieuwe Eviden-groep, de enige Franse speler die in staat is op wereldwijde schaal te opereren en het volledige scala aan oplossingen voor digitale transformaties te bieden, waaronder Digital, Cloud, AI, Cybersecurity en High Performance Computing. Ook is Bernaert naast Paul Saleh, CFO van de Groep, verantwoordelijk voor de exclusieve onderhandelingen die onder toezicht van de Raad van Bestuur met EPEI plaatsvinden met als doel de voorgestelde transactie en geplande kapitaalverhogingen voor te leggen aan de Aandeelhoudersvergadering van de Atos Groep.Tags:

ICT, Consultancy

Company:

Atos

Partners