05-10-2023

MicroStrategy AI biedt Generatieve AI op vertrouwde data

Deel dit bericht

MicroStrategy kondigt de lancering aan van MicroStrategy AI. Deze nieuwe toevoeging aan haar AI/BI-platform stelt organisaties in staat om transformatieve AI-ervaringen te integreren in hun applicaties en producten, allemaal gebaseerd op vertrouwde data.

Met MicroStrategy AI kunnen organisaties generatieve AI naadloos integreren in hun datatoepassingen. De integratie transformeert de manier waarop ze data analyseren en omgaan met data-inzichten, waardoor het hele proces eenvoudiger, sneller en toegankelijker wordt voor iedereen. Op zijn beurt stimuleert het een innovatieve, bedrijfsbrede datacultuur waarin data-inzichten routinematig toegankelijk worden voor alle individuen binnen een organisatie.

"Vandaag lanceren we niet zomaar een product; we openen een nieuwe wereld van mogelijkheden", zegt CEO Phong Le van MicroStrategy. "MicroStrategy AI dient als basis voor het bouwen van toepassingen die industrieën opnieuw zullen definiëren. We zijn de eerste op de markt die bedrijven helpt snel AI-gebaseerde applicaties te bouwen op een fundament van betrouwbare data. Dit is ook een belangrijke dag voor MicroStrategy, nu we ons vestigen als leider op het gebied van AI en BI in de cloud."

Vier nieuwe mogelijkheden
MicroStrategy AI is ontwikkeld om de manier waarop organisaties met data omgaan te transformeren. Door gebruik te maken van grote taalmodellen (LLM's) en generatieve AI, is het platform erop gericht om de productiviteit van werknemers en de efficiëntie van organisaties aanzienlijk te verhogen, door middel van vier nieuwe mogelijkheden:
• Auto Answers
Auto Answers transformeert self-service analytics. Dankzij de kracht van generatieve AI kunnen gebruikers conversaties in natuurlijke taal aangaan met hun data, vragen stellen en direct contextueel relevante antwoorden krijgen. Om de analyse te versnellen stelt MicroStrategy AI proactief vragen voor op basis van het huidige dashboard en biedt het auto-aanvulopties voor het eenvoudiger formuleren van zoekopdrachten. Het vinden van specifieke gegevenspunten, belangrijke updates of samenvattingen wordt een stuk eenvoudiger. Het is zelfs mogelijk om voorspellingen te doen, belangrijke drijfveren te analyseren en trends te analyseren.
• Auto Dashboard
Auto Dashboard dient als een AI-medewerker voor het sneller ontwerpen van diepere dashboards door middel van AI-automatisering. Het stelt proactief vragen voor op basis van het huidige dashboard en gebruikt autocomplete om relevante objecten te identificeren, waardoor het queryproces wordt vereenvoudigd. Met mogelijkheden voor natuurlijke taal kan het vragen omzetten in inzichtelijke gegevenspunten, samenvattingen of visualisaties, inclusief voorspellende prognoses en analyses van belangrijke drijfveren.
• Auto SQL
Auto SQL is speciaal ontwikkeld voor architecten en stroomlijnt het interactieproces met databases. Het vertaalt natuurlijke taal naar efficiënte SQL-query's, maakt het aanmaken van tabellen en joins mogelijk en legt de logica achter gegenereerde SQL-statements uit in begrijpelijke termen. Het maakt database-interactie toegankelijk voor iedereen, ongeacht technische vaardigheden.
• Auto Expert
Auto Expert herdefinieert de toegang tot MicroStrategy resources en leermateriaal. Deze AI-chatbot is direct geïntegreerd in microstrategy.com en geeft antwoorden en informatie op basis van gebruikersvragen. Auto Expert is gratis beschikbaar op microstrategy.com.

Actiegericht maken van AI
"De mogelijkheid om generatieve AI in te bouwen in alle facetten van de applicaties en producten van een organisatie is niet alleen een voordeel, het is een noodzaak. Met MicroStrategy AI bieden we die essentiële mogelijkheid. Met onze nieuwe suite van functies kunnen bedrijven moeiteloos geavanceerde AI-functionaliteiten integreren in hun bestaande workflows. Dit markeert een paradigmaverschuiving, die niet alleen de manier waarop gegevens worden geanalyseerd verandert, maar ook de manier waarop intelligente beslissingen in de hele organisatie worden genomen," zegt Saurabh Abhyankar, Chief Product Officer, MicroStrategy. "Dit is nog maar het begin. Onze roadmap is AI-zwaar, gericht op het toegankelijker en actiegerichter maken van AI voor onze klanten."
MicroStrategy AI gaat niet alleen over geavanceerde mogelijkheden; het gaat over het leveren van die mogelijkheden op een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier. Functies als Auto Answers en Auto Dashboard stellen beslissers in staat om te communiceren met AI door middel van natuurlijke taalaanwijzingen en gemakkelijk realtime inzichten te krijgen - via mobiel, web en e-mail. MicroStrategy AI kan naadloos worden geïntegreerd in bestaande applicaties, zodat data-analyse eenvoudiger en toegankelijker wordt dan ooit tevoren.

Starter kit
MicroStrategy AI is gebouwd op een open, multi-cloud architectuur die ontworpen is om toekomstige ontwikkelingen in AI en machine learning technologieën te ondersteunen. Het platform biedt een composable, plug-and-play framework dat de standaard zet voor integratiegemak. Naadloze integratiemogelijkheden met codeer- en programmeertalen betekenen dat data science- en ontwikkelingsteams het platform eenvoudig kunnen aanpassen om aan specifieke productspecificaties te voldoen. MicroStrategy heeft ook een 'starter kit' geïntroduceerd waarmee bedrijven kunnen beginnen met het nieuwe AI/BI-platform van het bedrijf. Met de starterkit kunnen bedrijven hun AI-implementatie versneld uitvoeren met hulp van AI/BI-experts van MicroStrategy.

Meer informatie over MicroStrategy en MicroStrategy AI.

Partners