31-08-2023

ScyllaDB kondigt NoSQL-versie aan met Raft voor sterke consistentie

Deel dit bericht

ScyllaDB, database voor data-intensieve toepassingen die een hoge doorvoer en voorspelbare lage latency vereisen, kondigt de algemene beschikbaarheid van ScyllaDB 2023.1 aan. Deze enterprise release introduceert Raft-gebaseerd sterk consistent schema management, gedistribueerde aggregaten die de query=uitvoeringstijd tot twintig keer verminderen, en tal van andere functies die de prestaties van ScyllaDB op schaal verder verbeteren.

 

ScyllaDB heeft ook een nieuwe Change Data Capture-bibliotheek voor Rust uitgebracht, die de real-time streaming van ScyllaDB versnelt terwijl er minder infrastructuur nodig is. Met op Raft gebaseerd schemabeheer wordt het veilig om gelijktijdige schemawijzigingsverklaringen uit te voeren. Bovendien gebeurt schemapropagatie sneller omdat de leider van het cluster het actief naar de nodes pusht: nodes leren over een nieuw schema in minder dan een paar milliseconden. Consistent schemabeheer is de eerste op Raft gebaseerde functie in ScyllaDB. Consistent en gecentraliseerd topologiebeheer met behulp van Raft zal de volgende zijn.

Aanvullende mogelijkheden zorgen voor snellere queryverwerkingstijden (door het verdelen van geaggregeerde verwerking over meerdere nodes) en versnellen streaming data pipelines voor real-time dataverwerking en analyse (met een nieuwe Change Data Capture bibliotheek voor Rust).
Partners