03-08-2023

Equinix sluit partnerschap met Google Cloud voor AI en ML-workloads

Deel dit bericht

Equinix verbetert Equinix Fabric, met de introductie van virtuele verbindingen van 25 en 50 gigabit per seconde (Gbps) naar cloudserviceproviders. Hierdoor kunnen bedrijven eenvoudig grotere workloads, zoals datarijke AI-trainingsmodellen, beheren of schaalbare bedrijfsnetwerken opzetten, doordat ze direct een virtuele verbinding kunnen maken met cloudplatforms. Google Cloud wordt de eerste partner die gebruikmaakt van deze nieuwe mogelijkheid.

Equinix Fabric is een softwaregedefinieerd netwerkplatform dat toegang biedt tot duizenden serviceproviders, netwerken, communicatie, beveiliging en andere cloudproviders - allemaal vanuit één locatie of meerdere locaties wereldwijd. Vanaf het derde kwartaal van 2023 kunnen Equinix Fabric-klanten virtuele verbindingen met de cloud opzetten met bandbreedtes tot 50 Gbps. Equinix werkt samen met Google Cloud als eerste cloudpartner die deze nieuwe mogelijkheid ondersteunt, waarbij integraties met andere grote cloudplatforms in de toekomst worden verwacht.

Versneld training van AI-modellen
Bedrijven blijven overschakelen naar een hybride multicloud-model. Dit maakt dat het van cruciaal belang is dat ze snel en gemakkelijk gegevens kunnen verplaatsen van de ene cloud naar de andere wanneer dat nodig is. Door snellere verbindingen te bieden die binnen enkele minuten worden gemaakt, kan de ontwikkeling van complexe en datarijke toepassingen - zoals het trainen van kunstmatige intelligentiemodellen - worden versneld.

Met de nieuwe mogelijkheden kunnen klanten:
- Betere controle hebben over bedrijfsapplicaties die draaien op hybride databaseplatforms die grote datasets ondersteunen, zoals hoge-resolutiebeelden of video's.
- De overdracht van gegevens naar, vanuit en tussen cloud omgevingen versnellen om zo sneller te reageren op veranderende bedrijfsbehoeften voor cloud resources en -services.
- Meer schaalbare backbone-netwerken opbouwen om klantimplementaties met elkaar te verbinden en cloud workloads te integreren voor een betere klantervaring.
- Flexibelere content delivery-netwerken inzetten die cloud gebaseerde services zoals streamingdiensten, gamingplatforms en sociale medianetwerken verbinden met abonnees.

"We zijn verheugd om samen te werken met Equinix en ons aanbod voor klanten uit te breiden via onze Partner Interconnect-oplossing voor toegang tot de private cloud," zegt Muninder Sambi, VP/GM, Product Management, Cloud Networking bij Google Cloud. "Naarmate we steeds meer gedistribueerde applicaties zien in hybride cloudomgevingen, groeit de behoefte aan veilige connectiviteit tussen publieke en private clouds, met sterke prestatie en een lage latency. Doordat we het mogelijk maken om privé-verbindingen te leggen met Google Cloud - vanuit Equinix-locaties met behulp van Equinix Fabric - kunnen klanten op een veilige, eenvoudige en efficiënte manier hun wereldwijde netwerken en applicatie-workloads opbouwen, beheren en monitoren."

Partners