02-08-2023

Dell Technologies wil veilige generatieve AI versnellen

Deel dit bericht

Dell Technologies introduceert oplossingen waarmee klanten snel en veilig on-premises generatieve AI-modellen (GenAI) kunnen bouwen om sneller betere resultaten te krijgen en nieuwe intelligentieniveau's te bereiken.

De Dell Generative AI-oplossingen – die een uitbreiding zijn van het in mei aangekondigde Project Helix – omvatten IT-infrastructuur, pc’s en professionele diensten om de adoptie van full-stack GenAI met large language models (LLM) te vereenvoudigen. Deze oplossingen helpen organisaties, van elke omvang en in elke sector, veilig te transformeren en betere resultaten te leveren. Met Dell Generative AI-oplossingen biedt het brede portfolio van Dell – waaronder Dell Precision workstations, Dell PowerEdge servers, Dell PowerScale scale-out storage, Dell ECS enterprise object storage en een brede set diensten – de betrouwbare tools om GenAI-oplossingen te leveren voor desktops, core datacenters, edge locaties en public clouds.

Full-stack GenAI voor organisaties
Het Dell Validated Design for Generative AI with NVIDIA, ontwikkeld in samenwerking met NVIDIA, is geoptimaliseerd om de implementatie van een modulair, veilig en schaalbaar platform voor GenAI bij organisaties te versnellen. Tot nu toe werden traditionele inferencing-benaderingen ingezet om LLM’s te schalen en te ondersteunen voor realtime resultaten, om ervoor te zorgen dat data gemakkelijk kan worden gebruikt door AI-infrastructuur. De huidige oplossing helpt klanten om met hun eigen datavoorspellingen en beslissingen van hogere kwaliteit en met snellere time-to-value te genereren.
Met een uitgebreide geverifieerde inferencing-benadering kunnen organisaties snel GenAI-projecten implementeren en applicaties schalen om processen voor verschillende bedrijfsonderdelen te transformeren, bijvoorbeeld voor klantactiviteiten, contentcreatie en -beheer, softwareontwikkeling en sales.

Dell Validated Designs zijn vooraf geteste, bewezen configuraties om GenAI-inferencing uit te voeren met Dell infrastructuur, zoals de Dell PowerEdge XE9680 of PowerEdge R760xa, met een keuze uit NVIDIA Tensor Core GPU’s, NVIDIA AI Enterprise software, de NVIDIA NeMo end-to-end framework en Dell software als kern. Klanten kunnen dit combineren met veerkrachtige en schaalbare ongestructureerde dataopslag, waaronder Dell PowerScale en Dell ECS storage. De infrastructuur is beschikbaar via Dell APEX en biedt klanten een on-premises implementatie met een cloudconsumptie- en beheerervaring.

Diensten zorgen voor snellere, meer holistische GenAI-resultaten
Dell Professional Services bieden een breed spectrum aan nieuwe mogelijkheden om klanten te helpen GenAI sneller te adopteren en zo hun operationele efficiëntie te verbeteren en innovatie te bevorderen. Het begint met het creëren van een nieuwe GenAI-strategie die hoogwaardige use cases identificeert en een stappenplan biedt om deze te realiseren. Dell biedt ook full-stack implementatiediensten, gebaseerd op het Dell Validated Design for GenAI with NVIDIA, en adoptiediensten die het platform gebruiken voor specifieke use cases, zoals klantactiviteiten of contentcreatie. Eenmaal geïntegreerd in de organisatie helpen de scaling-diensten van Dell om de bedrijfsactiviteiten te verbeteren via managed services, training of interne experts.

Precision workstations bieden veilige GenAI-ontwikkeling lokaal op het apparaat
Dell Precision workstations zorgen ervoor dat AI-ontwikkelaars en data scientists GenAI-modellen lokaal kunnen ontwikkelen en afstemmen voordat ze op schaal worden geïmplementeerd. Precision workstations bieden de prestaties en betrouwbaarheid – met maximaal vier NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU’s in één workstation – om AI-softwareframeworks 80% sneller uit te voeren dan de vorige generatie.
Ingebouwde AI-software, Dell Optimizer, leert en reageert op de manier waarop mensen werken en verbetert de prestaties van applicaties, netwerkverbindingen en audio. Met de nieuwste feature kunnen gebruikers van mobiele workstations GenAI-modellen gebruiken om de prestaties van applicaties te verbeteren, terwijl de impact op de batterijtijd tot een minimum wordt beperkt.

Tags:

AI

Partners