31-07-2023

Thales neemt Amerikaanse Imperva over van Thoma Bravo

Deel dit bericht

Thales, aanbieder op het gebied van (cyber)veiligheid heeft de overname aangekondigd van Imperva, Amerikaans data- en applicatiecyberbeveiligingsbedrijf, aan. Imperva, voorheen eigendom van software-investeringsfirma Thoma Bravo, is overgenomen voor 3,6 miljard dollar.

Met deze overname wil Thales haar cybersecurity-activiteiten naar een hoger niveau tillen. De gebundelde kennis en ervaring van Thales en Imperva zal bijdragen aan verdere groei op het gebied van zowel databeveiliging als applicatiebeveiliging. Met deze overname zullen de digital security activiteiten van Thales goed zijn voor een totale omzet van ruim 2,4 miljard euro.

Volgens Patrice Caine, bestuursvoorzitter en CEO van Thales, vertegenwoordigt de overname van Imperva  een belangrijke mijlpaal in de cybersecurity-strategie van Thales. "We grijpen hiermee een unieke kans om onze mogelijkheden op het gebied van cybersecurity nog sneller uit te breiden. Ook zetten we hiermee een belangrijke stap op weg naar de realisatie van onze ambitie. Het neerzetten van een wereldwijd boegbeeld in cybersecurity en de integratie hiervan, met een uitgebreid product- en dienstaanbod. We hebben enorm veel respect voor de innovatieve oplossingen van Imperva voor applicatie- en databeveiliging. Imperva en Thales lijken sterk op elkaar in DNA en visie. We zien ernaar uit om samen de volgende groeifase in te luiden, het team van Imperva binnen Thales te verwelkomen, ons security-aanbod te versterken en onze klanten te helpen met oplossingen voor hun belangrijkste uitdagingen op het gebied van digitale beveiliging.”

Twee spelers die elkaar aanvullen
Met de overname verhoogt Thales zijn totale omzet met circa 500 miljoen dollar en breidt het zijn aanbod van oplossingen voor data- en applicatiebeveiliging aanzienlijk uit. De combinatie van de activiteiten van Thales en Imperva resulteert in een aanbod van cybersecurity-oplossingen van wereldformaat dat is ingericht rond drie productgebieden: Identiteit (Thales); Databeveiliging (Thales en Imperva); Applicatiebeveiliging (Imperva).

Thales en Imperva zullen hun krachten bundelen voor de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden voor de bescherming van data tijdens de opslag en overdracht. Daarvoor kunnen zij een beroep doen op de uitgebreide knowhow van Thales op het gebied van gegevensoverdracht. Imperva en Thales vormen daarnaast een sterke match qua bedrijfscultuur en aanspreekbare markten. De combinatie zal de komende jaren naar verwachting forse zakelijke kansen bieden voor het putten van meer omzet uit bestaande klanten van beide bedrijven.

Partners