07-07-2023

OpenInfra Foundation lanceert Europese hub

Deel dit bericht

De OpenInfra Foundation heeft aangekondigd dat het regionale hubs gaat openen in Europa, in België en in Azië, met als doel open source community's en technologieën te promoten en te beschermen in deze regio's.

Europa en Azië hebben de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt bij OpenInfra Foundation en vertegenwoordigen momenteel respectievelijk 32,5% en 38,8% van de bij de OpenInfra Foundation aangesloten organisaties. In beide regio's zijn ook de uitdagingen voor open source en wereldwijde samenwerking toegenomen.

De OpenInfra Foundation geeft actief uiting aan haar bezorgdheid, onder andere over de huidige formulering die wordt voorgesteld in de EU Cyber Resilience Act met betrekking tot open source software. Het is een voorbeeld van regionaal beleid en regelgeving die, onbedoeld of opzettelijk, een negatieve invloed zouden kunnen hebben op open source infrastructure rtechnologieën. Andere voorbeelden zijn voorstellen voor het reguleren van de rol van open source in AI-technologie zoals ChatGPT. De regionale hubs zullen de OpenInfra community een juridische status geven om deel te nemen aan beleidsdiscussies en een sterker mechanisme om de invloed van de deelnemende organisaties te vergroten.

Deelnemers aan OpenInfra Asia en OpenInfra Europe zullen samenwerken in:
-Het bevorderen van open source infrastructuur in de regio
-Het bespreken van regionale strategische kwesties
-Regionale feedback verzamelen en lokale standpunten naar voren brengen
-Coördinatie van lokale communities en evenementen
-Het uitvoeren van regionale business development en marktonderzoek
-Voorzien in lokale programma's voor het opleiden open source contributors

Partners