28-08-2023

Keith McCormick presenteert nieuwe workshop over Automated & Explainable ML

Deel dit bericht

Gerenommeerd consultant, trainer en Machine Learning-specialist Keith McCormick presenteert op 9 oktober de nieuwe workshop Data Professional's Guide to Automated and Explainable Machine Learning. In deze eendaagse workshop duikt Keith McCormick in wat AutoML-technologie wel en niet kan, en geeft hij een overzicht van termen en concepten om XAI beter te begrijpen. De nadruk ligt op praktische, traditionele voorbeelden van Machine Learning uit diverse bedrijfstakken.

Een toenemend aantal open source en commerciële leveranciers produceert tools die veel taken bij het ontwikkelen van modellen voor machinaal leren automatiseren. Dataprofessionals en datateams van bedrijven moeten weten hoe dit van invloed is op wie modellen bouwt en welke ondersteuning ze nodig hebben.

Bekendheid met de levenscyclus van Machine Learning is nodig omdat sommige stadia van de cyclus van Machine Learning gemakkelijker te automatiseren zijn dan andere. Sommige delen van die levenscyclus, zoals het definiëren van het probleem, kunnen niet worden geautomatiseerd en hebben menselijke ondersteuning nodig. Tijdens de modelleringsfase is AutoML zeer succesvol in het rangschikken van potentiële oplossingen op basis van modelnauwkeurigheid, maar er moet ook aandacht worden besteed aan het evalueren van modellen op basis van zakelijke criteria. Na de implementatie kan AutoML tijd en moeite besparen bij het bewaken en onderhouden van modellen.

Explainable AI
De zoektocht naar nauwkeurigheid zet datateams vaak aan tot het overwegen van complexe 'black box' modellen, maar er is ook transparantie nodig in de voorspelling van het model. De afgelopen jaren zijn er nieuwe oplossingen gevonden om dit dilemma op te lossen. Bovenop black box-modellen kan een verklarende laag worden gebouwd. Explainable AI, meestal XAI genoemd, is een verzameling technieken om deze verklaringen te geven.

Deelnemers zullen diverse concepten toegepast zien in korte voorbeelden met behulp van een dataset voor kredietscores. Er zullen geen software-oefeningen zijn, maar wel mogelijkheden voor workshopoefeningen en discussie. Datateams zullen een beter begrip krijgen van hoe ze deze technologie moeten ondersteunen en weten hoe ze de taal van AutoML moeten spreken wanneer ze samenwerken met data scientists. Deze Engelstalige workshop vindt plaats op 9 oktober in het Van der Valk Hotel Utrecht.

Meer informatie: Adept Events.

Partners