16-05-2023

IBM kondigt Quantum-Safe Technologie en Roadmap aan

Deel dit bericht

IBM heeft tijdens de jaarlijke THINK-conferentie nieuwe IBM Quantum Safe technologie aangekondigd. Deze end-to-end oplossing is ontworpen om organisaties te helpen bij het voorbereiden van hun cybersecurity voor het post-quantum tijdperk. De technologie is samengesteld uit een uitgebreide set tools en mogelijkheden, gecombineerd met IBM’s expertise op het gebied van beveiliging.

De technologie omvat drie elementen, waaronder:
• IBM Quantum Safe Explorer, waarmee organisaties hun bron- en objectcode kunnen scannen op cryptografische assets, afhankelijkheden en kwetsbaarheden om een cryptography bill of materials (CBOM) op te bouwen. Hierdoor hebben organisaties inzicht in alle potentiële risico’s op één centrale locatie;
• IBM Quantum Safe Advisor maakt de creatie van een dynamische cryptografische inventaris mogelijk om herstel te begeleiden en analyseert de cryptografische houding en compliance om risico’s te prioriteren.
• IBM Quantum Safe Remediator stelt organisaties in staat om quantum-safe remediation patronen te testen om de potentiële impact op systemen en assets te begrijpen terwijl ze zich voorbereiden op de implementatie van quantum-safe oplossingen.

Naast deze mogelijkheden onthult IBM de IBM Quantum Safe Roadmap, een uitgebreide blauwdruk om overheden en organisaties te begeleiden tijdens hun quantum-safe reis. Naarmate quantum computers zich verder ontwikkelen, zullen zij binnenkort in staat zijn om de meest gebruikte beveiligingsprotocollen ter wereld te breken. De Amerikaanse regering heeft vorig jaar nieuwe eisen en richtlijnen voor federale agentschappen gepubliceerd om de overgang naar quantumveiligheid te starten. IBM’s Quantum Safe-technologie en roadmap bieden organisaties een bruikbare blauwdruk om aan de nieuwe eisen te voldoen en zich voor te bereiden op het quantumtijdperk.


Partners