31-03-2023

Databricks breidt uit in EMEA en met AWS-infrastructuur in Frankrijk

Deel dit bericht

Databricks kondigt de opening aan van meerdere kantoren in EMEA. Ook komt in de eerste helft van 2023 de Databricks-infrastructuur beschikbaar in de AWS-regio Frankrijk (Parijs). De investeringen versterken Databricks' inzet voor de EMEA-regio en zijn open multicloud-strategie, en versnellen de ingebruikname van het Databricks Lakehouse.

Databricks breidt zijn aanwezigheid in de EMEA-regio flink uit met nieuwe kantoorlocaties in München, Tel Aviv en Zürich. Bovendien wordt de locatie in Londen uitgebreid. Een kantoor in Stockholm opent later in de eerste helft van 2023 zijn deuren. Het EMEA-team van Databricks groeide met 75% in het afgelopen fiscale jaar en het bedrijf verwacht in de komende maanden de grens van 1.000 medewerkers in de regio te passeren. Naast de uitbreiding van kantoorlocaties, wordt naar verwachting in de eerste helft van 2023 een nieuwe Databricks-infrastructuur gelanceerd in de AWS-regio Frankrijk (Parijs). Deze nieuwe lokale infrastructuur zorgt ervoor dat Franse organisaties Databricks’ AWS kunnen inzetten met minimale latency.

Stan Hutten Czapski, Senior Cloud Director EMEA bij Databricks: “We zijn blij dat we onze samenwerking met AWS in Frankrijk versterken zodat we onze klanten de best mogelijke ervaring kunnen bieden in hun gebruik van het Databricks Lakehouse Platform. Daarom is dit naar de toekomst toe een belangrijke mijlpaal voor ons partnership.” Tot slot richt Databricks een nieuw EMEA-team op om digital native bedrijven en start-ups te helpen innoveren. Onder de naam “Velocity practice” ondersteunt een team van specialisten snel bewegende bedrijven zoals Gousto in hun groeidoelstellingen.

Partners