24-03-2023

DataRobot lanceert 9.0 update en partnerintegraties om AI ROI te stimuleren

Deel dit bericht

DataRobot speelt in op de toenemende populariteit van AI met nieuwe partnerintegraties en een belangrijke platformupdate: DataRobot AI Platform 9.0. Het AI-platform van DataRobot is ontworpen voor zowel data scientists als zakelijke gebruikers. De nieuwe release brengt AI-versnellers, een vernieuwd dienstenaanbod en diepere partnerintegraties. Volgens het bedrijf zijn deze upgrades erop gericht organisaties te helpen meetbare waarde te halen uit AI-investeringen, omdat het zien van tastbare voordelen en ROI uit AI-initiatieven voor veel bedrijven een ongrijpbaar doel kan zijn.

Tot de nieuwe diensten behoort Workbench, een gezamenlijke experimenteerervaring die is uitgerust met DataRobot Notebooks, de data science notebooks die het bedrijf in januari heeft uitgebracht. Met mogelijkheden zoals geïntegreerde data prep voor modellering, stelt Workbench teams in staat om samen te werken over alle ML-assets op een centrale locatie. Er zijn ook nieuwe dienstenpakketten bedoeld om klanten te helpen binnen 90 dagen waarde te vinden, samen met nieuwe AI Accelerators die code-first, modulaire bouwstenen en oplossingssjablonen zijn voor specifieke use cases.

Het bedrijf heeft ook ML Production bijgewerkt, een MLOps-commandocentrum. De tool bevat nu GitHub Marketplace Action voor CI/CD om DataRobot te integreren in bestaande DevOps-praktijken. Voor het volgen van de prestaties van bedrijfsmodellen heeft het platform aangepaste inferentiemetrieken en een uitgebreide suite van driftbeheertools.

DataRobot heeft ook de compliance en governance mogelijkheden van de 9.0 release verbeterd om modellen te ondersteunen die buiten DataRobot zijn gebouwd, met nieuwe compliance documentatie voor externe modellen, MLflow experiment metadata integratie en bias mitigation.

Azure
Als gevolg van de grote populariteit van generatieve AI-tools zoals ChatGPT heeft het bedrijf ook de nadruk gelegd op diepere samenwerkingsverbanden, zoals een nieuwe integratie met Microsoft. De integratie maakt gebruik van ChatGPT in de Azure OpenAI Service zodat gebruikers data science code kunnen genereren en direct kunnen interageren met modelresultaten en voorspellingen. De integratie van DataRobot en Azure OpenAI Service doorbreekt volgens het bedrijf een barrière die lang heeft bestaan tussen datateams en zakelijke belanghebbenden. Deze integratie maakt gebruik van de kracht van een van de meest geavanceerde technologieën voor grote taalmodellen die momenteel bestaat in Azure OpenAI Service, en stuurt via DataRobot waardegerichte uitkomsten met machine learning.

SAP
Een andere recente integratie is met SAP, waardoor teams kunnen samenwerken bij het trainen van ML-modellen met data in de SAP HANA Cloud of de onlangs aangekondigde SAP Datasphere data fabric layer. De integratie maakt gebruik van DataRobot's JDBC-connectors om verbinding te maken met SAP-databronnen om AI-modellen op maat te bouwen met behulp van de DataRobot-interface of DataRobot Notebooks. Volgens DataRobot kunnen SAP-klanten ook multimodale externe gegevens uit andere niet-SAP-bronnen opnemen, DataRobot-modellen exporteren naar SAP AI Core via model-deployment pipelines, en hun voorspellingen gebruiken in SAP-bedrijfstoepassingen, alsmede modellen voortdurend bewaken en hertrainen.

Snowflake
Tot slot is een integratie met Snowflake aangekondigd. DataRobot zegt dat klanten snel gegevens kunnen voorbereiden, nieuwe functies kunnen ontwikkelen en vervolgens de inzet en monitoring van modellen in hun Snowflake-datalandschap kunnen automatiseren met beperkte gegevensverplaatsing. Gebruikers kunnen veilig verbinding maken met Snowflake met ondersteuning voor externe OAuth-authenticatieconfiguraties en automatisch overgeërfde toegangscontroles. Deze integratie maakt browsen en previewen van gegevens uit een Snowflake-landschap mogelijk om de benodigde gegevens voor ML-gebruikscases te vinden, en geautomatiseerde data prep met een feature engineering engine en goed gedefinieerde API's maakt het mogelijk om trainingsdatasets van specifieke bedrijfsproblemen te maken.

DataRobot AI Platform Single-Tenant SaaS is beschikbaar op AWS, Google Cloud en Microsoft Azure, en voor on-prem en private cloud klanten ondersteunt DataRobot nu Red Hat OpenShift.

Partners