02-03-2023

Qlik lanceert Connector Factory om data-integratie te versnellen

Deel dit bericht

Qlik introduceert Connector Factory om zo de aanvoer en toegang van data uit honderden SaaS-applicaties en bronnen te vergemakkelijken. Gebruikers van Qlik profiteren van meer dan 250 bestaande connectoren die automatisch verbinding kunnen maken tussen deze applicaties en bronnen voor analyses en data-integratie.

Er bestaan meer dan vierhonderd databases en duizenden applicaties op de markt met continu veranderende API-koppelingen, die nodig zijn om verbinding te leggen tussen verschillende systemen. Dit betekent dat data-experts veel tijd en middelen kwijt zijn om met deze complexe data te werken. Het research en development team van Connector Factory ontwikkelt voortdurend connectoren voor de meest gebruikte en strategische bedrijfsbronnen. Met deze API-standaarden zijn eenmalige integraties niet meer nodig.

"Met de snelle toename van nieuwe databases en SaaS-toepassingen is het moeilijk om het tempo bij te houden", zegt Mike Leone, Principal Analyst bij Enterprise Strategy Group. "Qlik gaat deze uitdaging aan, samen met Connector Factory. Ik zie de integratie als een spil voor data engineers en analyseteams om beschikbare data te gebruiken voor betere inzichten en uiteindelijk betere bedrijfsresultaten."

Wereldwijde connectiviteit
Connector Factory is een nieuwe stap voorwaarts om de focus van Qlik te realiseren: het verbinden en beschikbaar stellen van data uit diverse bedrijfsapplicaties voor analyse en acties.

“Data uit verschillende bronnen verbinden en opleveren zonder problemen is essentieel bij moderne strategieën gebaseerd op bedrijfsdata”, aldus James Fisher, Chief Product Officer bij Qlik. “Met Connector Factory verdubbelen we ons vermogen om belangrijke bedrijfsbronnen, zoals mainframe computers en SAP, beschikbaar te stellen. Dit doen we door een wereldwijde connectie te leggen met alle beschikbare bronnen en SaaS-applicaties.”

Naar verwachting vindt er half 2023 een eerste uitbreiding plaats met honderd nieuwe connectoren voor Qlik Cloud Data Integration. Het ondersteunt dertig van de meest populaire bedrijfsapplicaties, waaronder: ADP, Cerner, Epic, Hubspot, Netsuite, OSIsoft, Salesforce, SAP Ariba, SAP SuccesFactors en Workday.

Company:

Qlik

Partners