09-12-2022

HPE GreenLake voegt applicatie-, analyse- en developer services toe

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt nieuwe applicatie-, analyse- en ontwikkelaarsdiensten aan voor HPE GreenLake, haar edge-to-cloud platform. Hiermee kunnen organisaties een data-first moderniseringsstrategie voor productieworkloads in hybride cloudomgevingen aansturen.

De updates omvatten: HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise; zes workload-geoptimaliseerde instances voor algemeen gebruik, compute, memory en storage; uitbreiding van het partnerecosysteem met HPE GreenLake voor Red Hat OpenShift Container Platform en het onlangs aangekondigde HPE GreenLake voor VMware; verbeterde consumptieanalyses; HPE GreenLake for Data Fabric en HPE Ezmeral Unified Analytics.
   
Workloads in de hybride cloud
HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise herdefinieert de moderne private cloud ervaring. Het biedt een geautomatiseerde, flexibele, schaalbare en volledig beheerde enterprise-grade private cloud. Gebouwd voor zowel cloud-native als traditionele applicaties, ondersteunt HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise de self-service deployment van bare metal, virtuele machines en container workloads. Dit gebeurt vanuit een gemeenschappelijke pool van infrastructuur, geoptimaliseerd voor prijs en prestaties.
HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise biedt uitgebreide container deployment opties voor Kubernetes met Amazon EKS Anywhere. Klanten kunnen nu op locatie dezelfde container run-times draaien die ze in de publieke cloud gebruiken. Ook kunnen ze workloads gemakkelijk verplaatsen met een consistente cloud-native ervaring in hun hybride cloud.
Klanten kunnen eenvoudig zelf het beheer van VM's, containers of bare metal verzorgen met behulp van een intuïtieve gebruikersinterfaceconsole, API's (application programming interfaces), command line interface (CLI) of infrastructure-as-code (IaC). Dit verbetert hun time-to-value. Deze opties bieden ontwikkelaars onmiddellijke toegang tot hun werkruimte met de flexibiliteit om te kiezen uit verschillende besturingssystemen, gecontaineriseerde applicatiestacks en toolchain-integratiediensten voor meer efficiëntie en zichtbaarheid.
Om de prestaties te optimaliseren voor een verscheidenheid aan bedrijfskritische workloads, biedt HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise nu zes voor workloads geoptimaliseerde instances voor algemene doeleinden, computing, memory en storage met concurrerende prijzen op basis van een pay-as-you-go verbruiksmodel.
Verbeterde verbruiksanalyses leveren verbeterde gebruiks- en kostenanalyses van applicaties voor de drie hyperscaler public cloud vendors. Dit omvat eenvoudigere showback rapportage en dashboard inzichten. Dit helpt klanten de capaciteitsplanning en budgettering in hun hybride omgeving te verbeteren.
HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise is nu beschikbaar in 52 landen wereldwijd. Partners kunnen het verkopen via het HPE GreenLake for Partners programma.

Uitbreiding HPE GreenLake ecosysteem partners en marktplaatsaanbod
Om klanten meer keuze en functionaliteit te bieden, blijft HPE haar partner ecosysteem aanbod uitbreiden. Dit gebeurt via HPE GreenLake Marketplace voor DevOps, AI/ML, analyse, data protection, security en meer. De nieuwe HPE GreenLake voor Red Hat® OpenShift® Container Platform, en de onlangs aangekondigde HPE GreenLake voor VMware zijn onder andere: HPE GreenLake voor Red Hat OpenShift Container Platform is het resultaat van de gezamenlijke development-aankondiging die eerder dit jaar op Discover 2022 werd gedaan; HPE GreenLake for VMware.
   
Early access programma voor HPE GreenLake voor Data Fabric en HPE Ezmeral Unified Analytics
Tijdens Discover Frankfurt introduceerde HPE een early access programma voor HPE GreenLake voor Data Fabric en HPE Ezmeral Unified Analytics. Met het early access programma kunnen ontwikkelaars de data fabric en analyse service voorafgaand aan de release uitproberen. Nieuwe features en mogelijkheden kunnen getest worden voor het oplossen van hybride data en analyse uitdagingen.
HPE GreenLake voor Data Fabric moderniseert analyse en data management. Het verenigt verschillende datatypes over on-premises, multi-cloud en edge, om naadloze toegang te bieden tot een vertrouwde bron van data. HPE Ezmeral Unified Analytics biedt een cloud oplossing die best-of-breed, open source tools ondersteunt. Hiermee wordt de volledige levenscyclus van data engineering, analyse en datascienceprojecten aangepakt.

HPE GreenLake edge-to-cloud platform
Het HPE GreenLake platform biedt klanten en partners een uniforme hybride ervaring en eenvoudige toegang tot cloud services. Vandaag de dag ondersteunt HPE GreenLake meer dan 65.000 klanten die meer dan twee miljoen aangesloten apparaten gebruiken. Ze beheert meer dan één exabyte aan data bij klanten wereldwijd[1]. Organisaties profiteren van één platform voor het automatiseren, orkestreren en uitvoeren van hun hybride cloudstrategie.

Partners