02-11-2022

Qlik presenteert Enterprise Integration Platform as a Service

Deel dit bericht

Qlik presenteert het Enterprise Integration Platform as a Service (eiPaaS) genaamd Qlik Cloud Data Integration. Deze dienst biedt de mogelijkheid om datastrategieën van organisaties te versterken via een real-time data-integratiestructuur die alle bedrijfsapplicaties en databronnen met de cloud verbindt.

Qlik Cloud Data Integration maakt gebruik van een gemeenschappelijke set clouddiensten die integreren met elk belangrijk cloudplatform - waaronder AWS, Databricks, Google Cloud, Microsoft Azure Synapse en Snowflake - en maakt het vinden, omzetten, beheren en leveren van data nog eenvoudiger.

Ongeacht de data-architectuur die een onderneming gebruikt, biedt Qlik Cloud Data Integration de mogelijkheid om alle relevante data, zowel on-premises als in de cloud, af te stemmen op en te leveren aan applicaties en systemen via elke leveringsoptie met:
• Real-Time Beweging - Via Qlik’s CDC (Change Data Capture) worden de meest actuele en relevante gewijzigde gegevens efficiënt en op grote schaal naar de cloud verplaatst.
• Geavanceerde transformatie - Met behulp van automatisch gegenereerde, push-down SQL worden ruwe gegevens snel omgezet in analyseklare gegevens. Het werkt door het creëren van een herbruikbare pijplijn van datamodellen en kwaliteitsregels, en automatiseert het genereren en uitvoeren van SQL-code om te voldoen aan door de gebruiker ontworpen datamodellen, kaarten of aangepaste formaten.
• Catalogus en lineage - Door sterk metadatabeheer en lineage is het glashelder waar gegevens vandaan komen, hoe ze zijn getransformeerd en het zorgt ervoor dat data wordt gebruikt door de juiste mensen in de organisatie voor het juiste doel. Hierdoor neemt het vertrouwen in en het gebruik van gegevens toe.
• API-automatisering - Biedt een visuele interface zonder code om workflows voor API's voor cloudapplicaties en gegevens te automatiseren. Er zijn kant-en-klare sjablonen beschikbaar voor data engineering-gebruikerscases, waaronder omgekeerde ETL en synchronisatie van diverse leverancierscatalogi.

"Het verbeteren van de toegang, real-time verschuivingen en geavanceerde transformatie van data tussen bronnen en systemen binnen een organisatie is cruciaal voor organisaties om het volledige potentieel van hun data te benutten", zegt James Fisher, Chief Product Officer bij Qlik. "Qlik Cloud Data Integration helpt bij het creëren van dat real-time netwerk tussen elke databron, doel en bestemming en maakt gebruik van de kracht van de cloud zodat iedereen in de organisatie met zekerheid kan werken op basis van data."

Partners