20-10-2022

Oracle kondigt MySQL HeatWave Lakehouse aan

Deel dit bericht

Oracle heeft MySQL HeatWave Lakehouse aangekondigd, waarmee klanten honderden terabytes aan data in object store kunnen verwerken en bevragen in verschillende bestandsformaten, zoals CSV en Parquet, en ook in Aurora- en Redshift-backups. MySQL HeatWave Lakehouse is de nieuwste toevoeging aan het MySQL HeatWave-portfolio, een clouddienst die transactieverwerking, analytics, machine learning en op machine learning gebaseerde automatisering combineert binnen een enkele MySQL-database.

Aangedreven door de parallelle scale-out MySQL HeatWave architectuur, levert MySQL HeatWave Lakehouse aanzienlijke prestaties voor het uitvoeren van query's en het laden van data, zoals blijkt uit industriestandaard benchmarks. Bovendien kunnen klanten in een enkele query transactionele gegevens in de MySQL-database opvragen en combineren met gegevens in de object store met behulp van standaard MySQL-syntaxis. Oracle kondigde ook nieuwe MySQL Autopilot-mogelijkheden aan die de prestaties verbeteren en MySQL HeatWave Lakehouse gebruiksvriendelijk maken. MySQL HeatWave Lakehouse is nu in bèta beschikbaar voor klanten en zal naar verwachting in 1HCY23 algemeen beschikbaar zijn.

Klanten die migreren van AWS, Google en on-premises gebruiken MySQL HeatWave voor een breed scala aan toepassingen, waaronder marketinganalyse, met name real-time analyse van de prestaties van reclamecampagnes en analyse van klantgegevens om effectieve campagnes op te zetten.

Partners