19-10-2022

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Deel dit bericht

Qualys maakt de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen haar Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO's en CISO's. Het team van Blue Hexagon gaat verder als onderdeel van Qualys.

Het Qualys Cloud Platform verzamelt gegevens uit meer dan tien biljoen datapunten op apparaten, cloudomgevingen en in applicaties. Met deze overname brengt het bedrijf gedragspatronen binnen deze gegevens aan het licht. Dit helpt onder meer bij het voorspellen en voorkomen van actief misbruik van kwetsbaarheden en de identificatie van geavanceerde netwerkbedreigingen. Dit geeft CIO’s en CISO’s een zelflerende tool die de risico’s voor alle IT-middelen beperkt.

De Network Detection and Response-producten van Blue Hexagon zijn gebaseerd op deep learning en maken een betere beoordeling en detectie van beveiligingsrisico's mogelijk. Organisaties die actief zijn in de publieke cloud kunnen dit veilig doen omdat Blue Hexagon in realtime werkt. Zolang de oplossing gegevens van een cloudomgeving krijgt aangeleverd, kan het systeem de risico’s verminderen van zowel bekende als onbekende kwetsbaarheden.

Integratie met productreeks van Qualys
Blue Hexagon wordt op korte termijn geïntegreerd in meerdere Qualys-producten, waaronder Qualys VMDR. Met deze oplossing kunnen organisaties nu al kwetsbaarheden in netwerken ontdekken en de integratie van Blue Hexagon verbetert de nauwkeurigheid daarvan nog verder. Daarnaast wordt Blue Hexagon geïntegreerd in het Qualys Cloud Platform, waardoor alle platformproducten gescand worden op misconfiguraties, kwetsbaarheden en aanvallen.

Tot slot zal Blue Hexagon zijn opwachting maken in Qualys Multi-Vector EDR en Qualys Context XDR. Met de integratie kunnen gebruikers gecodeerd en onversleuteld netwerkverkeer verzamelen en analyseren om vroege tekenen van malware aan het licht te brengen. Blue Hexagon is agentless: gebruikers hoeven geen sensoren in te zetten om met de technologie te werken.

Partners