14-10-2022

Dell transformeert edge met Project Frontier-softwareplatform

Deel dit bericht

Dell Technologies introduceert Project Frontier. Dit biedt een edge operations-softwareplatform, geïntegreerd met het edge-portfolio van Dell, zodat klanten edge-applicaties en -infrastructuur veiliger kunnen beheren en orkestreren, voor implementaties op wereldwijde schaal.

Naarmate meer organisaties data bij de bron willen beheren en beveiligen, maar beperkte IT-ondersteuning hebben om dit te doen, neemt de complexiteit van edge operations – van fabriekshallen en winkels tot afgelegen windturbines – toe. Volgens een onderzoek van IDC uit 2022 zegt 42% van de organisaties dat het samenstellen van een volledige edge-oplossing het meest uitdagende aspect van edge-implementaties is. Nu de hoeveelheid gegenereerde data jaarlijks negen keer zo groot wordt en naar verwachting in 2062 221 exabytes zal bereiken, moeten organisaties op een eenvoudige en effectieve manier het diverse ecosysteem van edge-technologieën kunnen beheren en beveiligen.

“We zien het aantal applicaties dat aan de edge draait exponentieel toenemen, waardoor edge ‘the next frontier’ van bedrijfstransformatie wordt – waar apparaten, infrastructuur en data samenkomen om op schaal realtime inzichten te bieden”, zegt Gil Shneorson, senior vice president of edge solutions, Dell Technologies. “Deze groei brengt complexiteit met zich mee. Het is niet haalbaar om op elke edge-locatie IT-personeel in te zetten. Onze tientallen jaren aan edge-ervaring gecombineerd met onze nieuwe oplossingen helpen klanten hun edge te vereenvoudigen en hun data te stroomlijnen om inzichten te krijgen – van fabrieksveiligheid tot de snelheid en precisies van patiëntenzorg in ziekenhuizen – en ze hebben meer keuze in de manier waarop ze hun edge- en multicloud-technologieën realiseren.”

Edge operations veiliger schalen
Klanten kunnen het volgende verwachten van het Project Frontier edge operations-softwareplatform:
• Zelf softwareapplicaties, IoT-frameworks, operationele technologieën (OT), multicloud-omgevingen en toekomstige technologieën kiezen, ondersteund door een open design dat bestaande en nieuwe zakelijke edge-use cases zal consolideren.
• Beveiliging op basis van zero trust van edge-applicaties, -data en -infrastructuur, van design tot implementatie, ondersteund door end-to-end beveiligingsmaatregelen in de supply chain.
• Grotere efficiëntie en betrouwbaarheid van end-to-end edge operations dankzij gecentraliseerd beheer, zero-touch implementatie en veilige onboarding van apparaten.
• Minimale behoefte aan IT-expertise op het gebied van automatisering om edge-implementaties en operations op duizenden edge-locaties te stroomlijnen.
• Integratie van edge compute- en storagehardware met workloads voor gebruiksgemak en meer beveiliging.
• Wereldwijde plannings- en ondersteuningsdiensten in 170 landen om te helpen edge-implementaties te ontwerpen en een roadmap te maken voor het schalen van de edge-infrastructuur van klanten om aan de nieuwe vraag te voldoen.

Vereenvoudigen edge-implementaties
Door Project Frontier breidt Dell het huidige edge-portfolio uit om organisaties te helpen hun edge-implementaties te schalen en beheren.
• Edge-analyse en operations: Fabrikanten kunnen complexiteit wegnemen en de implementatie van edge-applicaties stroomlijnen met een verbeterde Dell Validated Design for Manufacturing Edge. De oplossing bevat nu nieuwe door Dell gevalideerde partnerapplicaties om geavanceerde edge-use cases te ondersteunen en fabrieksprocessen en -efficiëntie te verbeteren, terwijl afval en het gebruik van grondstoffen worden verminderd voor duurzamere operations.
• Edge-compute en -analyse: De Dell PowerEdge XR4000 is de kortste server uit de Dell PowerEdge-familie, hij is ongeveer zo groot als een schoenendoos. De XR4000 is 60% korter dan traditionele datacenterservers en dankzij de vele montagemogelijkheden kan hij in een rack, aan muren of plafonds worden geïnstalleerd, waardoor kostbare vloerruimte vrij blijft.

Het edge softwareplatform van Project Frontier zal beschikbaar zijn in 2023.

Partners