11-10-2022

Qlik breidt samenwerking met Databricks uit

Deel dit bericht

Qlik maakt het gemakkelijker om oplossingen met Databricks te combineren. De eerste verbetering is de lancering van het Databricks Lakehouse (Delta) Endpoint, een nieuwe mogelijkheid in Qlik Data Integration, die het voor klanten eenvoudiger maakt om data te leveren aan het Databricks Lakehouse. Ten tweede is er de integratie van Qlik Cloud met Databricks Partner Connect.

Door gebruik te maken van Databricks SQL optimaliseert Qlik's Databricks (Delta) Endpoint de continue en real-time data-inname via Qlik Data Integration in Delta Lake op Databricks. Dit geeft organisaties de mogelijkheid om data uit een breed scala aan enterprise databronnen, waaronder SAP en Mainframe, in het Databricks Lakehouse op te nemen en tegelijkertijd gebruik te maken van cloud providers naar keuze, zoals Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) of Microsoft Azure.

Qlik heeft onlangs ook Qlik Cloud geïntegreerd met Databricks Partner Connect. Klanten van Databricks kunnen Qlik Sense SaaS nu naadloos ervaren binnen het Databricks Lakehouse Platform. De oplossing biedt automatische configuratie van connectiviteit met de Databricks-omgeving.


Partners