29-09-2022

FIWARE en iSHARE Trust framework harmoniseert met Gaia-X en DSBA technologie

Deel dit bericht

Het kerndoel van het i4Trust programma is om de ontwikkeling van gefedereerde en interoperabele data spaces in Europa te versnellen met bestaande FIWARE componenten en het Trust framework en elementen van iSHARE. i4Trust is een samenwerkingsinitiatief dat de ontwikkeling van innovatieve diensten rond nieuwe data waardeketens in meerdere sectoren stimuleert. FIWARE is een framework van Open Source Platformcomponenten om de ontwikkeling van slimme oplossingen te versnellen.

In de recente samenwerking tussen iSHARE en Gaia-X zijn de partijen overeengekomen om beide Trust Frameworks te harmoniseren om ontwikkeling van data spaces te versnellen. Het doel hiervan is geharmoniseerde interfaces en vertrouwensniveaus, wat in lijn is met de samenwerkingsovereenkomst tussen iSHARE en International Data Spaces Association.

Deze discussie heeft als doel om op één lijn te zitten met het gezamenlijke technologieframework dat ontwikkeld wordt door de Data Spaces Business Alliance (BDVA, Gaia-X, IDSA, FIWARE). Uiteraard volgt vertrouwen niet enkel en alleen van technologie. Vandaar dat wettelijke procedures een onderdeel zijn van het groter geheel. Het Decentralized Identity and Access Management framework van i4Trust zal evolueren om af te stemmen met de resultaten van de recente Technology Convergence discussie onder de koepel van de Data Spaces Business Alliance.

In het i4Trust programma zullen deze updates in verhouding kleinschalig zijn, na afronding zal het bijdragen aan de potentie om projecten op te schalen.

Tags:

Data, EU, Gaia-X, Open data

Company:

iSHARE, FIWARE

Partners