16-09-2022

Orange Data gaat verder als Data Tribes

Deel dit bericht

De vraag naar advies en kennis op het gebied van data bleek na de lancering van Orange Data op 27 april 2022 zo groot en divers, dat de oprichters gedwongen werden opnieuw na te denken over de toekomst. Bij de nieuwe toekomstvisie hoort ook een nieuwe naam.

Oprichter Alex Ritter: “Na de lancering was de vraag groot en werd voor ons duidelijk hoe ontzettend divers en urgent advies en service nodig is binnen het data vakgebied. Die diversiteit heeft ons aan het denken gezet. Data Tribes geeft ons de mogelijkheid verschillende Tribes in onze organisatie op te zetten die specifiek gericht zijn op een bepaald specialisme binnen het domein van data, zoals Data Management, Datawarehousing, Business Intelligence en Data Science. Op deze manier kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn met specifieke expertise, maar toch een breed aanbod.”

Data Tribes is een dynamische startup van Data Shapers uit Amsterdam. Het is de dagelijkse missie van het bedrijf om data impact te laten maken in de wereld. Data Tribes richt dataplatformen in en maakt het mogelijk om Analytics optimaal toe te passen.

Partners