14-09-2022

Oracle biedt MySQL HeatWave op AWS aan

Deel dit bericht

Oracle heeft aangekondigd dat MySQL HeatWave beschikbaar is op Amazon Web Services. MySQL HeatWave is de enige dienst die OLTP, analytics, machine learning en op machine learning gebaseerde automatisering combineert binnen één enkele MySQL-database.

AWS-gebruikers kunnen nu transactieverwerking, analytics en machine learning workloads draaien in één dienst, zonder dat tijdrovende ETL-duplicatie nodig is tussen afzonderlijke databases zoals Amazon Aurora voor transactieverwerking en Amazon Redshift of Snowflake op AWS voor analytics en SageMaker voor machine learning.

Oracle introduceert ook verschillende nieuwe mogelijkheden en benchmarks voor MySQL HeatWave op AWS:
• Algemene prestaties en prijsprestaties: MySQL HeatWave is geoptimaliseerd voor AWS met een superieure architectuur die hogere prestaties en lagere kosten levert in vergelijking met concurrerende aanbiedingen, zoals blijkt uit benchmarks van industriestandaarden.
• Native AWS ervaring: MySQL HeatWave op AWS levert een echte native ervaring voor AWS-klanten door milliseconden-level latencies voor applicaties en een rijke interactieve console. Het vergemakkelijkt schema- en gegevensbeheer en voert queries interactief uit vanuit de console. Gebruikers kunnen de prestaties van hun query's controleren en het gebruik van de ter beschikking gestelde resources bewaken. MySQL Autopilot is ook geïntegreerd in de interactieve console, wat het gebruik ervan vergemakkelijkt.
• Geavanceerde beveiligingsfuncties: MySQL HeatWave service biedt nu verschillende uitgebreide beveiligingsfuncties die extra onderscheidend zijn met Amazon Aurora. Deze omvatten server-side data masking en de-identificatie, asymmetrische data-encryptie en een database firewall.
• Asymmetrische data-encryptie stelt ontwikkelaars en DBA's in staat om de bescherming van vertrouwelijke gegevens te verhogen en digitale handtekeningen te implementeren om de identiteit van de ondertekenaars van documenten te bevestigen. Database firewall biedt real-time bescherming tegen databasespecifieke aanvallen, zoals SQL-injecties.
• MySQL Autopilot: Autopilot biedt workload-bewuste, ML-gebaseerde automatisering van verschillende aspecten van de applicatie levenscyclus. Autopilot functies omvatten auto provisioning, auto parallel loading, auto encoding, auto data placement, auto scheduling, auto query plan improvement, auto change propagation en auto error handling.
• Machine Learning: HeatWave ML biedt in-database machine learning mogelijkheden, inclusief training, inference en uitleg. Hierdoor kunnen klanten machine learning veilig gebruiken op real-time data zonder de complexiteit, latency en kosten van ETL. HeatWave ML automatiseert de ML-levenscyclus volledig en slaat alle getrainde modellen op in de MySQL-database.

Partners