31-08-2022

Qlik analytics partner voor professioneel wielerteam Team Qhubeka

Deel dit bericht

Qlik maakt bekend dat het de officiële analytics partner is geworden van de Afrikaanse wielerploeg Team Qhubeka voor het wedstrijdseizoen 2022/2023. Met Qlik breidt Team Qhubeka haar lange termijn strategie uit om data en analytics toe te passen voor het optimaliseren van de logistiek, planning en prestaties van het wielerteam.


Team Qhubeka heeft een duidelijke missie: het stimuleren van ambitie, het creëren van kansen en het veranderen van levens middels fietsen. Het team is ook een van de meest technologisch georiënteerde wielerploegen ter wereld, die innovatieve oplossingen gebruikt om prestaties te optimaliseren. Dit sluit perfect aan bij de doelstelling van Qlik om organisaties te helpen data te verzamelen en vertalen naar acties wereldwijd om zo een duurzame, data-geletterde wereld te creëren.

Game changer
Met Qlik zal Team Qhubeka voor het eerst in staat zijn om alle gegevens van het team samen te brengen voor analyse in één platform, waarbij gebruik wordt gemaakt van gemeenschappelijke API's om datasilo's te doorbreken. Dit stelt het team in staat om op een geheel nieuw niveau data te bestuderen en te verkennen, zodat alle medewerkers van het team beter geïnformeerd beslissingen kunnen nemen. "Dit is een game changer voor ons. Met Qlik kunnen we het optimale raceprogramma van een wielrenner bouwen op basis van bestaande data die we voorheen niet volledig wisten te benutten," zegt Douglas Ryder, Team Principal van Team Qhubeka. "De mate van inzage die Qlik ons biedt met een geïntegreerd platform brengt al onze data samen in een enkele bron die real-time samenwerking tussen alle leden van onze staf en renners mogelijk maakt."

Team Qhubeka beschikt over een groeiende schat aan data die dagelijks gebruikt wordt om beslissingen te nemen. Deze data omvat alles, van de initiële selectie van wielrenners - met name voor nieuwe teamrenners - tot gegevens met betrekking tot reislogistiek, slaappatronen van slimme apparaten, en outputs van vermogensmeters op de racefietsen. Deze input zal efficiënt worden geanalyseerd en gemakkelijk te begrijpen zijn via Qlik voor de planning voorafgaand aan het evenement en de analyse na de race tijdens langere meerfasenwedstrijden.

Een multi-cloud wereld
Het belang van de cloud en real-time samenwerking is essentieel voor het succes van het team. De wielrenners en medewerkers van het team koersen 200+ dagen per jaar door meerdere landen. De logistiek en gerelateerde data die een wielerploeg ondersteunt is het zenuwcentra van het team onderweg. Denk hierbij aan continue updates en planning van bars, restaurants en hotels.

Company:

Qlik

Partners