22-08-2022

InterSystems kondigt reeks releases en partnerschappen aan

Deel dit bericht

InterSystems heeft een reeks releases aangekondigd voor haar bekroonde InterSystems IRIS-dataplatform. Het bedrijf heeft onlangs ook een reeks nieuwe klanten gewonnen en een nieuw partnerschap aangekondigd om data fabrics naar een hoger niveau te tillen.

InterSystems IRIS stelt klanten in staat om een microservices-gebaseerde architectuur te adopteren zonder de typische problemen die gepaard gaan met microservices in data-intensieve applicaties. Door een uniform dataplatform te adopteren, in plaats van tientallen individuele services, vermijden InterSystems klanten de uitdagingen van het bouwen van een data fabric vanaf nul, inclusief integratietijd en -risico, onderhoud van de architectuur, hoge kosten van het onderhouden van meerdere overlappende infrastructuurservices, en de complexiteit die gepaard gaat met duplicatie van data.

Recente releases van InterSystems IRIS omvatten nieuwe mogelijkheden en verbeteringen die de creatie van slimme data fabric-architecturen versnellen en vereenvoudigen, waaronder Embedded Python en IntegratedML, evenals een nieuwe faciliteit waarmee data-analisten en data scientists eenvoudig kunnen samenwerken. Gegevensanalisten die aan BI werken, kunnen maatregelen, dimensies en labels ontwikkelen die de bedrijfsbehoeften volgen en die onmiddellijk bruikbaar zijn voor gegevenswetenschappers die aan AI werken. Omgekeerd zijn ML-modellen die door datawetenschappers zijn gemaakt, direct beschikbaar voor data-analisten voor gebruik in dashboards, rapporten en applicaties. Deze functionaliteit verbindt AI en BI onder de motorkap met elkaar zonder dat de gegevens hoeven te worden verplaatst, waardoor activiteiten worden gestroomlijnd en real-time inzichten voor het bedrijf mogelijk worden.

Volgende generatie smart data fabric
Verdere verbeteringen zijn doorgevoerd op het gebied van prestaties en schaalbaarheid, zodat het systeem geschikt is voor een hoge verwerkingscapaciteit en krachtige transactionele analytische use cases, en op het gebied van Adaptive Analytics, dat selfservicemogelijkheden biedt waarmee zakelijke gebruikers vrijelijk de gegevens kunnen verkennen, ad-hocvragen kunnen stellen en op basis van de eerste bevindingen kunnen doordrillen met aanvullende query's.
Wanneer deze analytics-mogelijkheden in het dataweefsel worden ingebed, zorgen ze voor de 'smart' in de volgende generatie 'smart data fabric' architectonische benadering die InterSystems voorstaat. Op deze manier stelt InterSystems zakelijke gebruikers en datawetenschappers in staat om te profiteren van een breed scala aan ingebouwde analysemogelijkheden, waaronder data-exploratie, business intelligence, natuurlijke taalverwerking en machine learning.

InterSystems heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met Collibra, een data intelligence-platform dat is gebouwd voor governance, kwaliteit en privacy, als aanvulling op zijn datacatalogus, data lineage en data governance-mogelijkheden. Dankzij de integratie tussen de twee platforms kunnen enterprise klanten profiteren van deze uitgebreide mogelijkheden op data die zich overal in de organisatie bevindt.

Verder heeft InterSystems verbeteringen uitgebracht aan de InterSystems Kubernetes Operator (IKO) om het opschalen en beheren van data-intensieve applicaties in Kubernetes eenvoudiger te maken.

Nieuwe klanten
InterSystems IRIS en InterSystems IRIS for Health zijn beschikbaar als managed cloud services, evenals een verscheidenheid aan smart data services in de cloud, waaronder InterSystems FHIR Transformation Services, en InterSystems FHIR Server.

InterSystems viert ook een aantal nieuwe klanten, waaronder UST en Harris Associates, waaruit de voortdurende aantrekkingskracht van InterSystems IRIS onder belangrijke industrieën, zoals financiële dienstverlening en supply chain, blijkt.Op de Gartner Data and Analytics Summit van volgende week zal InterSystems samen met vertegenwoordigers van Harris Associates het podium betreden om de rol van de smart data fabric te bespreken bij het leveren van real-time datatoegang en prescriptive analytics voor de financiële dienstverlening.

Partners