18-07-2022

ilionx neemt Trivento over

Deel dit bericht

IT-dienstverlener ilionx maakt de overname van IT-service specialist Trivento bekend. Met meer dan twintig jaar ervaring in open source development realiseert Trivento fit-for-purpose oplossingen voor mid-market organisaties.

De IT-service organisatie heeft zich sterk gespecialiseerd door zich te focussen op oplossingen voor kernprocessen waar geen standaard software voor is. Met de overname verstevigt ilionx haar positie op de Nederlandse markt en breidt het haar expertise op het gebied van complexe integratie- en architectuurvraagstukken uit. Trivento blijft voorlopig nog onder eigen naam opereren. Het kantoor in Amersfoort blijft behouden, waarbij de organisatie onderdeel gaat uitmaken van de ilionx vestiging in Zwolle.
 
Samen sterker in technologie
Beide IT-partijen hebben dankzij de overname profijt van een breder aanbod aan oplossingen en specialismen voor hun klanten. Zo past de technologiestack van Trivento, waar bijvoorbeeld in de back-end Java en Kotlin en in de front-end Angular en React vallen, uitstekend bij de activiteiten die ilionx onderneemt in haar vestigingen in Zwolle, Den Bosch en Maastricht. Daarnaast versterkt ilionx haar portfolio met het Kubernetes container platform op AWS. ilionx levert deze oplossing al op Microsoft Azure.

Andersom profiteert Trivento van de landelijke slagkracht van ilionx, wat medewerkers kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling, uitdagende projecten en commerciële ervaring. Daarnaast is de overname een antwoord op het grote tekort aan open source-specialisten in Nederland. Door de overname beschikt ilionx nu over een open source development groep van ruim 200 developers. Op deze manier kan ilionx duurzaam verder bouwen aan haar ambitie om dé middelgrote IT-dienstverlener van Nederland te zijn.


Trivento kent een omzet van acht miljoen euro en heeft 60 medewerkers in dienst. Verdere financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Tags:

ICT, Data

Company:

ilionx, Trivento

Partners