16-06-2022

Immuta verkrijgt 100 miljoen dollar Series E investering

Deel dit bericht

Immuta heeft aangekondigd dat het 100 miljoen dollar heeft opgehaald in een Serie E-financieringsronde tegen een waardering van 1 miljard dollar, wat de totale financiering van het bedrijf op 267 miljoen dollar brengt.

Immuta is van plan om de fondsen te gebruiken om haar volgende fase van groei te voeden, die strategische overnames, productinnovatie, partnerschappen en wereldwijde expansie omvat, volgens een blogpost van Immuta CEO Matthew Carroll. Hij zegt dat het doel van het bedrijf is om de beste data security en privacy te bieden voor haar klanten om succesvol te schalen in de cloud.

De huidige drang naar meer efficiëntie en schaalbaarheid voor datatoegang brengt problemen met zich mee op het gebied van privacy, beveiliging, ethiek en compliance en kan leiden tot onevenwichtigheden binnen de data-initiatieven van organisaties. Er zijn meer regels en voorschriften om mee te werken, vooral naarmate bedrijven groter worden. Immuta zegt dat sommige van haar klanten haar benaderden voor hulp bij dit probleem, omdat hun legacy technologieën voor toegangscontrole niet langer voldoen in een cloudgebaseerde wereld. Uit een recent onderzoek van Immuta en 451 Research blijkt dat 84 procent van de klanten denkt dat privacy- en beveiligingseisen de toegang tot gegevens binnen hun organisatie in de komende 24 maanden zullen beperken.

Databeveiligingsbeleid afdwingen
Immuta zegt dat datadilemma op te lossen met haar Data Access Platform, waarmee het klanten de mogelijkheid biedt om eenvoudig hun databeveiligingsbeleid af te dwingen en tegelijkertijd data in de cloud op een meer granulair niveau te beveiligen. Het Immuta platform dwingt automatisch het databeleid af op geïntegreerde cloudplatformen (waaronder Snowflake, Databricks, Amazon, Google, Azure en Starburst) en verdeelt de verantwoordelijkheid voor toegang tot de data, wat volgens het bedrijf het beheer van databeleid vereenvoudigt en decentraliseert. Teams kunnen eenmalig een databeleid opstellen en dit vervolgens alomtegenwoordig afdwingen.

De markt voor data governance zelf groeit en zal in 2026 een waarde van 6 miljard dollar vertegenwoordigen, volgens een rapport van Global Industry Analysts. Immuta's producten, partnerschappen, enthousiaste klanten en financiering wijzen op een voortdurende vooruitgang in de categorie datatoegang.

De Serie E ronde werd geleid door NightDragon, en omvat ook nieuwe investeerder Snowflake Ventures, de venture capital tak van het data cloud bedrijf, evenals deelname van bestaande investeerders Dell Technologies Capital, DFJ Growth, IAG, Intel Capital, March Capital, StepStone, Ten Eleven Ventures, en Wipro Ventures.

Partners