25-05-2022

Agile Fractal Grid selecteert InterSystems IRIS Data Platform

Deel dit bericht

InterSystems heeft een samenwerking met het Agile Fractal Grid (AFG) aangekondigd om een schaalbare datamanagement oplossing te ontwikkelen die de digitalisering, decentralisatie en decarbonisatie van energiesystemen mogelijk maakt.

AFG heeft InterSystems IRIS Data Platform geselecteerd om een single source of truth te creëren voor haar energienetwerk. InterSystems IRIS biedt een schaalbare datamanagement oplossing die streaming data van duizenden apparaten die milliseconde beslissingen en reacties vereisen, opneemt en analyseert. Deze next generation van real-time data processing en machine learning zal uitbreiding van AFG's platform mogelijk maken voor haar Secure Supply Chain, Smart Manufacturing, Smart Grid, en Smart Transportation initiatieven, alsmede ondersteuning voor haar cyberveiligheid, edge computing, Fractal Twins en energiediensten.

Volgens John Reynolds, CEO van AFG, zijn de voordelen van hernieuwbare energie aanzienlijk voor zowel eindgebruikers als het milieu. "We wisten dat om een onmiddellijke en aanzienlijke impact te hebben op de manier waarop energie wordt geleverd, we moesten samenwerken met een bedrijf dat het belang van snelheid en schaalbaarheid bij het beheer van energiegegevens begreep. InterSystems staat integraal in onze transformatie van het duurzame energie- en data-infrastructuurlandschap, omdat het de enige partner is die in staat is om te voldoen aan de dataverwerkings- en integratie-eisen voor dit initiatief."

InterSystems en AFG spelen in op de behoefte van de industrie aan voorspellende oplossingen om de essentiële herschikking van het elektriciteitsnet mogelijk te maken. Met de integratie van real-time energiedataverwerking en machine learning maken InterSystems en AFG de weg vrij voor een volgende generatie datadistributienetwerk. Enkele kenmerken van het nieuwe platform zijn:
- Data ingestion die extreme doorvoer, prestaties en schaal biedt;
- Data-integratie die gegevensverwerking in elk formaat, met elk protocol en van elke bron mogelijk maakt, waarbij ongelijksoortige gegevens worden geharmoniseerd en genormaliseerd voor nauwkeurige analyses;
- Embedded analytics, waaronder AI, machine learning en Business Intelligence om inzichten te verschaffen;
- Ingebedde interoperabiliteit die gegevens en bedrijfsprocessen integreert tussen systemen om geoptimaliseerde en intelligente real-time orkestratie mogelijk maakt.

"Nu veel bedrijfsleiders, eigenaren van faciliteiten en gemeenteleiders hun doelstellingen op het gebied van duurzame energie blijven evalueren, zal de noodzaak om energiebronnen en gegevens efficiënt en veilig te beheren van het grootste belang worden", zegt Scott Gnau, Head of Data Platforms bij InterSystems. "InterSystems IRIS speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van AFG's volledige suite van diensten, die energiezekerheid mogelijk maakt door de kracht van data om organisaties van alle groottes en sectoren te helpen hun duurzame energiedoelstellingen te halen."

AFG is acht jaar geleden opgericht om de infrastructuur te ontwerpen die nodig is om haar platform voor duurzame energie te ondersteunen. AFG en haar consortium van meer dan dertig organisaties binnen de energie-, netwerktechnologie- en adviessectoren nemen afstand van gecentraliseerde controle van het elektriciteitsnet om een verbonden digitale marktplaats te bieden voor operaties, analyses en financiële toepassingen voor individueel gebruik.

Partners