13-05-2022

SAS Viya op Microsoft Azure kan bedrijven een ROI van 204% bieden

Deel dit bericht

Organisaties die SAS Viya, het SAS cloud-native AI, analytics en datamanagement platform, inzetten op Microsoft Azure, zien diverse voordelen, waaronder een ROI van 204 procent over een periode van drie jaar. Dit blijkt uit een nieuw Total Economic Impact-onderzoek van Forrester Consulting. De onderzoeksresultaten wijzen daarnaast op diverse andere voordelen van een investering in SAS Viya op Azure, zoals miljoenen euro’s in netto contante waarde en een terugverdienperiode van 14 maanden.

De respondenten gaven aan dat ze voor de implementatie van SAS Viya op Azure kampten met diverse problemen rond de toegang tot data en het gebruik van uiteenlopende databronnen. Dit maakte de ontwikkeling, de inzet en het beheer van AI-modellen lastig en tijdrovend. Andere problemen waren inefficiëntie en hoge kosten als gevolg van het gebruik van een on-premise analytics-infrastructuur.

Hun investering in SAS Viya op Azure maakte het mogelijk om deze problemen aan te pakken en hun productiviteit en bedrijfsprestaties te verbeteren. Aantoonbare voordelen waren de mogelijkheid om in kortere tijd inzichten uit data te verkrijgen, verbeterde operationele efficiëntie bij het ontwikkelen en testen van modellen en kostenbesparingen door het beëindigen van de on-premise analytics-infrastructuur. Volgens de bedrijven in kwestie vervulde deze investering een sleutelrol bij het verbeteren van hun besluitvorming en het bevorderen van hun zakelijke succes.

“Veel organisaties worstelen met allerlei bottlenecks in het proces van data naar beslissingen. Onze strategische samenwerking met Microsoft heeft tot doel dit proces te vereenvoudigen, om bedrijven te helpen betrouwbare beslissingen te nemen en innovaties te versnellen”, zegt Jay Upchurch, Executive Vice President en CIO bij SAS. “Dit onderzoek toont aan dat we gezamenlijk onze belofte waarmaken en klanten in diverse sectoren enorme toegevoegde waarde bieden in de vorm van kostenbesparingen, een kortere time-to-value en verbeterde productiviteit voor data scientists en data analisten.”

SAS en Microsoft hebben vanaf het begin van hun strategische samenwerking in 2020 voortdurend nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd om in te spelen op de behoeften van hun gezamenlijke klanten bij hun cloudmigratie en modernisering van hun IT-omgeving.
• De gezamenlijke klanten van SAS en Microsoft kunnen met SAS Viya op Azure hun meest complexe uitdagingen aanpakken. Van de inzet van streaming IoT-data en geavanceerde analytics om de betrouwbaarheid van COVID-19 vaccins te waarborgen tot het bieden van snelle en gepersonaliseerde klantenservice op basis van real-time analyses,
• De twee partners hebben daarnaast nieuwe branchespecifieke oplossingen geïntroduceerd, zoals SAS Cloud for Intelligent Planning, dat deel uitmaakt van Microsoft Cloud for Retail, en SAS for Improved Manufacturing Quality voor de Microsoft Cloud for Manufacturing. Deze krachtige oplossingen helpen marktleiders om veerkrachtig te blijven in de snel veranderende wereld van vandaag.  
• Nieuwe integraties van SAS Viya op Azure zijn:
- SAS Event Stream Processing, Azure IoT Edge en Azure IoT Hub, waarmee organisaties kunnen inspelen op real-time inzichten.
- SAS Intelligent Decisioning met Power Automate om de besluitvorming te versterken.
- SAS Model Manager met Azure Machine Learning om obstakels weg te nemen waar organisaties tegenaan lopen als ze meerdere AI-modellen in productie nemen.

De voordelen van het partnership werden ook bevestigd door de respondenten van het Total Economic Impact™-onderzoek. Zij gaven positieve feedback over de integratie van functionaliteiten en de mogelijkheid om modellen in-database te scoren in Azure Synapse Analytics.

Kom meer te weten over SAS Viya op Azure en de volledige resultaten van het Total Economic Impact-onderzoek tijdens het webinar van SAS en Microsoft met gastsprekers van Forrester op 18 mei om 17:00 uur.

Over het onderzoek
Forrester interviewde negen besluitvormers bij zes organisaties die gebruikmaakten van SAS Viya op Azure. Het doel was om inzicht te krijgen in de voordelen, kosten en risico’s van hun investering. De deelnemende organisaties zijn actief in verschillende sectoren, waaronder de overheid, productie-, financiële dienstverlening, IT-dienstverlening en het bankwezen.

Meer informatie over de strategische samenwerking tussen Microsoft en SAS

Partners