12-05-2022

adesso Nederland lanceert Data & Analytics business unit

Deel dit bericht

adesso, Europese leverancier van IT-services, heeft zijn activiteiten in Nederland uitgebreid met een Data & Analytics business unit. Hiermee kan het bedrijf beter aan de lokale vraag voldoen. Onder leiding van directeur Arjan Schoe levert deze nieuwe afdeling een breed scala aan adviesdiensten rond data en analytics en ondersteunt bedrijven bij hun digitale transformatie.

Sinds de oprichting van adesso Nederland in 2019 is de organisatie flink gegroeid onder leiding van directeur Jan Heuker. Zo groeide het personeelsbestand naar 64 personen, en werden onder andere drie gevestigde softwarebedrijven overgenomen om de software engineering-tak te versterken. Met de nieuwe Data & Analytics business unit verwacht Heuker beter in te kunnen spelen op de grote lokale vraag van bedrijven naar expertise op dit gebied.

“Als onderdeel van de adesso Group heeft adesso Nederland natuurlijk toegang tot alle kennis en ervaring van onze Europese partners,” vertelt Heuker. “Er is echter veel vraag naar lokale expertise rond data. Ik verwacht dat adesso Data & Analytics, met Arjan Schoe aan het hoofd, de komende jaren flink groeit om bedrijven van elke grootte of volwassenheidsniveau te ondersteunen bij het opzetten of optimaliseren van hun datastrategie.”

Impact genereren met data
Schoe heeft een achtergrond in informatica en economie. Hij werkte onder andere jarenlang in de telecomsector, waar hij zich bezig hield met strategische projecten rond datavisualisatie, analytics, data science, data governance en artificial intelligence. Met zijn nieuwe rol als directeur van adesso Data & Analytics gaat voor hem een droom in vervulling. “Ondernemerschap zit in mijn bloed,” zegt Schoe. “Ik hou van organisaties opbouwen en ze laten groeien, en dat is precies was adesso mij biedt. Data is nog steeds booming in de markt, en er zijn nog heel veel bedrijven die worstelen wat ze ermee aanmoeten of hoe ze meer impact maken met data. Wij gaan ze daarmee helpen met zowel detachering- als consultancy-diensten.”

Dit jaar verwacht Schoe zijn team uit te breiden met circa tien data scientists en data engineers. Naast zijn rol al directeur is hij onderdeel van het management van adesso Nederland en zal hij ook zelf klanten adviseren en bijdragen aan hun succes. Met het team van adesso Data & Analytics gaat hij het volledige spectrum aan datadiensten leveren, zowel voor bedrijven die net beginnen met data, als organisaties die al veel verder zijn op dit gebied.

Schoe: “We kunnen bijvoorbeeld interim data scientists leveren, datastrategieën neerzetten en die samen met de klant plannen en realiseren. Maar ook helpen we bedrijven hun datamanagement of data-literacy te verbeteren en zorgen we dat ze nog succesvoller worden.” Dit succes is volgens Schoe uiteindelijk niet afhankelijk van techniek, maar van mensen. “Succesvol worden met data heeft volgens mij niets te maken met cijfers, algoritmes, systemen of processen. Mijn filosofie is dat data uiteindelijk een mensenbusiness is. Je kan fantastische platformen en systemen hebben, maar zonder een goede analist komen er geen inzichten uit. Ik wil met adesso bedrijven helpen meer waarde uit data te halen, digitaal te transformeren en te groeien, met een focus op de mens, persoonlijke ontwikkeling, samenwerking, welzijn en groei.”

Partners