11-04-2022

Nederlandse AI Coalitie organiseert evenement Leren met AI

Deel dit bericht

Op woensdag 13 april organiseert de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) een evenement in Jaarbeurs Utrecht over Leren met AI. De komende jaren zal AI doordringen in steeds meer domeinen van de samenleving. In het rapport 'Opgave AI. De nieuwe systeemtechnologie' concludeert de WRR dat als Nederland zich op deze fundamentele verandering niet goed voorbereidt, er niet alleen het risico is dat kansen worden gemist, maar ook dat de samenleving opgescheept wordt met een technologie die onze belangen niet dient.

De NL AIC functioneert als katalysator van AI-toepassingen in Nederland. De ambitie is om Nederland in een voorhoedepositie te krijgen op het gebied van kennis én toepassing van AI voor welvaart en welzijn met inachtneming van Nederlandse en Europese normen en waarden.

Tijdens het evenement gaan we in op het thema ‘Leren met AI’. Er valt immers nog veel te leren en te verbeteren in zowel de technologie, de toepassing, de randvoorwaarden en ethisch/juridische kaders, in business cases, kennis, acceptatie en betrokkenheid. Er worden onderwerpen van gemeenschappelijk belang voor alle economische en sociale sectoren behandeld en komen ook onderwerpen uit verschillende AI-toepassingsgebieden aan bod met bijdragen vanuit de werkgroepen van de coalitie, partners en regionale ecosystemen in Nederland. Het programma wordt opgebouwd rond vier tracks:
· AI en Business (opleiding en training, strategie, management)
· AI en Wetenschap (techniek, algoritmiek, research)
· AI en Maatschappij (mensgerichte AI, wetgeving, burgers)
· AI for Change (diversiteit, inspirerend, duurzaam)

Het NL AIC Evenement wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Aanmelden bij NL AIC is noodzakelijk.

Kijk hier voor het programma

Partners