01-04-2022

Tableau benoemt Rita Tenan tot Area VP Public Sector EMEA

Deel dit bericht

Tableau benoemt voormalig Senior Director bij Microsoft Rita Tenan als Area Vice President Public Sector EMEA bij Tableau. In deze rol zal zij verantwoordelijk zijn voor het leiden van het regionale team voor de publieke sector bij Tableau, en het uitrusten van maatschappelijke organisaties met tools om hun data beter te gebruiken en te begrijpen.

SVP Dan Pell bij Tableau EMEA is verheugd Rita Tenan te verwelkomen in de Tableau-familie. “Haar ervaring in de publieke sector in combinatie met haar trackrecord in het managen van teams om duurzame groei te stimuleren, maakt haar de perfecte match voor onze organisatie. Het is zo belangrijk om de publieke sector te ondersteunen zodat maatschappelijke organisaties beter begrijpen wat er gebeurt en daadkrachtig kunnen optreden. Rita zal ervoor zorgen dat de publieke sector data kan blijven gebruiken als strategisch middel en zal een drijvende kracht zijn die ervoor zorgt dat frontlinieteams over de informatie beschikken die ze nodig hebben om resoluut op te treden."

Tableau heeft al klanten in de publieke sector in EMEA ondersteund, met name in de recente uitdagende tijden, en ziet de benoeming van een toegewijde Area Vice President voor de regio als de volgende stap in hun toewijding aan de sector.

Doelgerichte inzichten voor publieke sector
“Het is een absoluut voorrecht om onderdeel te worden van een bedrijf dat een iconisch merk heeft opgebouwd met innovatie, klantbehoeften en transformatieve resultaten als kern. Tableau stelt de publieke sector in staat om snel verbinding te maken met al hun data en gemakkelijk relevante, doelgerichte inzichten te verkrijgen, zodat ze hun belanghebbenden het beste van dienst kunnen zijn”, zei Tenan. "Ik kan niet wachten om mezelf onder te dompelen in de community en om samen te werken met het getalenteerde Tableau-team, terwijl we technologie blijven gebruiken om overheden in de verschillende regio’s te om helpen met krachtige oplossingen een verschil te maken."

Rita Tenan brengt meer dan tien jaar ervaring bij Microsoft mee als expert in het stimuleren van groei-initiatieven en het managen van duurzame bedrijfsontwikkeling. Zij is afgestudeerd aan de Ecole de Commerce in International Business Management voordat ze haar carrière begon bij BI-bedrijf Fisher International waar ze verantwoordelijk was voor mainframe- en beveiligingsoplossingen in EMEA. Daarna werkte ze voor softwarebedrijf Dynasoft en in de Raad van Bestuur van Unisys, als vice-president die leiding gaf aan de Italiaanse dienstenpraktijk. Haar uitgebreide ervaring leverde haar een reeks senior functies op bij Microsoft - aanvankelijk werkzaam als Public Sector Director in Italië, daarna als leider van het EMEA Government Industry-team en uiteindelijk als Senior Director van het Strategic Partnership Team in de regio.

Partners