23-03-2022

Databricks versterkt partnerprogramma met Brickbuilder Solutions

Deel dit bericht

Databricks versterkt haar partnerecosysteem met de nieuwe Brickbuilder Solutions: data- en AI-oplossingen ontworpen door consultingpartners om branchespecifieke uitdagingen op te lossen met het Databricks Lakehouse Platform.

Databricks heeft de samenwerking gezocht met marktleiders als Avanade, Deloitte, Lovelytics en Tredence om oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die klanten helpen hun analytics-uitdagingen op te lossen, processen wendbaarder te maken en nieuwe inkomstenstromen aan te boren.

Van oplossingen voor vraagvoorspelling en omzetgroei tot datamodellen voor value-at-risk en AI-gedreven aanbevelingen: de Brickbuilder Solutions combineren de kracht van het Databricks Lakehouse Platform met de ervaring van partners voor specifieke oplossingen voor bedrijven in uiteenlopende sectoren. De Brickbuilder Solutions ondersteunen bedrijfsoptimalisatie, kostenverlaging en een versnelling van time-to-value, of klanten nu op zoek zijn naar stapsgewijze of grootschalige veranderingen.

Bouwsteen voor groeiend partnerecosysteem
De Brickbuilder Solutions is de meest recente investering van Databricks in zijn groeiende partnerecosysteem. In 2021 werd Partner Connect geïntroduceerd, een breed aanbod aan data-, analytics- en AI-tools, ontwikkeld door softwarepartners als Fivetran, Labelbox, Microsoft Power BI, Prophecy, Rivery en Tableau. De Partner Connect-oplossingen zijn door Databricks gevalideerd, om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk te integreren zijn in een Databricks lakehouse op verschillende cloudproviders.

Ook werd eind 2021 Databricks Ventures en het Lakehouse Fund gelanceerd. Dit venturefonds heeft inmiddels geïnvesteerd in bedrijven zoals Arcion (Blitzz), dbt Labs, Hunters.ai, Labelbox en TickSmith - bedrijven die het ecosysteem en de architectuur van Lakehouse gebruiken of uitbreiden om de volgende generatie van data- en AI-gedreven bedrijven te creëren en te versterken.

In de toekomst zal Databricks meer branchespecifieke lakehouses ontwikkelen. Deze investering in sectorinnovatie is een belangrijk aandachtspunt voor Kori O'Brien, SVP Global Consulting en SI Partners, die onlangs vanuit Salesforce overstapte.

Company:

Databricks

Partners