22-03-2022

Oracle Cloud ERP ingezet bij Gemeente Rotterdam voor modernisatie operaties

Deel dit bericht

Oracle heeft aangekondigd dat de gemeente Rotterdam heeft gekozen voor Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP) om kritieke bedrijfssystemen te moderniseren en de overgang naar de cloud te versnellen. De implementatie wordt uitgevoerd door Deloitte, onderdeel van het Oracle PartnerNetwork.

Rotterdam bedient meer dan 670.000 burgers en 50.000 bedrijven, met verantwoordelijkheid voor grote openbare diensten, waaronder onderwijs, sociale zorg en vervoer. Vanuit een verouderde, on-premise IT-infrastructuur die leidde tot gefragmenteerde administratieve processen en verhoogde druk op gemeentelijk personeel, werd Rotterdam gedwongen om na te denken hoe het zijn kernbedrijfsprocessen beheert om zijn burgers beter te kunnen ondersteunen. Na het evalueren van verschillende oplossingen koos Rotterdam voor Oracle Cloud ERP vanwege de moderne en schaalbare technologie en het vermogen om te voldoen aan strenge beveiligingsnormen en regelgeving.
 
Oracle Cloud ERP stelt Rotterdam in staat zijn financiële en inkoopprocessen te verbeteren en te automatiseren om activiteiten te stroomlijnen, managementinzichten en besluitvorming te verbeteren, controles en compliance te verbeteren, afdelingsoverschrijdende synergieën te creëren en de levering van openbare diensten te optimaliseren. De Finance-teams van Rotterdam kunnen gebruikmaken van een moderne en schaalbare cloud-ERP-oplossing die voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen en is afgestemd op de wettelijke vereisten.

Tags:

Cloud, ERP, Database

Company:

Oracle

Partners