18-03-2022

Snowflake lanceert Healthcare & Life Science Data Cloud

Deel dit bericht

Snowflake heeft de lancering aangekondigd van de Healthcare & Life Sciences Data Cloud. Met de Snowflake Healthcare & Life Sciences Data Cloud hebben zorgbedrijven één geïntegreerd en cross-cloud dataplatform dat datasilo's verwijdert. Dit stelt organisaties in staat om op grote schaal noodzakelijke en gevoelige data veilig te centraliseren, integreren en uit te wisselen. Snowflake zorgt voor een hoog niveau van databeveiliging en -beheer. Dankzij de ingebouwde mogelijkheden en het uitgebreide partnernetwerk kunnen bedrijven beter voldoen aan de wet- en regelgeving in de zorgsector.

Organisaties in de gezondheidszorg en biowetenschappen staan onder enorme druk om te opereren in een dynamisch en sterk gereguleerd landschap. Afhankelijkheid van gedateerde technologie, strenge regelgeving en een gebrek aan gemeenschappelijke datadelingsmodellen, maken het moeilijker voor de sector om voordeel te halen uit. De toenemende hoeveelheid aan data, het gebruik van artificial intelligence (AI), analyses voor medische innovatie en de digitalisering van de waardeketen in de medische sector hebben gevolgen voor de gezondheidszorg. Organisaties hebben steeds meer behoefte aan de flexibele, compatibele en veilige data-oplossing die Snowflake levert.

Door gebruik te maken van de Healthcare & Life Sciences Data Cloud, ontsluiten klanten, waaronder Anthem, IQVIA, Komodo Health, Novartis, Siemens Healthineers, Spectrum Health data om betere uitkomsten en zorgervaringen voor de patiënt te realiseren, de zorgverlening te optimaliseren en klinische en operationele besluitvorming te verbeteren. Daarnaast maken life sciences-organisaties zoals Novartis gebruik van de Healthcare & Life Sciences Data Cloud om de omnichannel-betrokkenheid te optimaliseren en marktintroducties  te versnellen, terwijl ze nauwer dan ooit samenwerken met hun zorgpartners.

Binnen de Healthcare & Life Sciences Data Cloud biedt Snowflake ook partneroplossingen en maakt het door partners geleverde oplossingen mogelijk. Deze end-to-end technologische- en industrieoplossingen profiteren van Snowflake's unieke interoperabiliteit en de veiligheid die Snowflake biedt bij het delen van data. Zo dragen de oplossingen bij om het ecosysteem van de gezondheidszorg en de biowetenschappen met elkaar te verbinden.

Partners