08-03-2022

Snowflake neemt Streamlit framework over voor snelle bouw data-apps

Deel dit bericht

Snowflake en Streamlit, een framework dat is gebouwd om het ontwikkelen van data-applicaties te vereenvoudigen, hebben een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Streamlit door Snowflake. Met deze strategische overname bundelen de twee bedrijven hun krachten om het eenvoudiger te maken om data-applicaties te bouwen.

Ontwikkelaars willen flexibiliteit bij het werken met gegevens, eenvoudiger omgevingen die minder administratief werk en onderhoud vergen, en onmiddellijke toegang tot de data die ze nodig hebben met behoud van de hoogste normen van governance. De Snowflake Data Cloud biedt ontwikkelaars en data scientists een veilig samenwerkingsknooppunt voor data waarop ze kunnen vertrouwen.

Het open-source framework van Streamlit stelt ontwikkelaars en data scientists in staat om data-apps te bouwen en te delen en om dit snel en iteratief te doen, zonder dat ze een expert hoeven te zijn in front-end ontwikkeling. Streamlit heeft meer dan 8 miljoen downloads en meer dan 1,5 miljoen applicaties zijn gebouwd met behulp van het framework.

Samen zullen de twee bedrijven ontwikkelaars in staat stellen apps te bouwen met vereenvoudigde gegevenstoegang en governance. Streamlit-gebruikers zullen profiteren van innovatie op het Streamlit-framework en eenvoudiger toegang tot vertrouwde data om hun data-applicaties te voeden. Snowflake-klanten kunnen gebruikmaken van het app-ontwikkelingsframework van Streamlit om gegevens verder te ontsluiten met de Snowflake Data Cloud.

De afronding van de overname is afhankelijk van de vereiste goedkeuringen van toezichthouders en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Partners