18-02-2022

Dataiku stelt Edward Bush aan als Chief Operating Officer

Deel dit bericht

Dataiku benoemt Edward Bush als Chief Operating Officer. In deze rol zal hij zich richten op het uitbreiden van de operationele groei door wereldwijd leiding te geven aan mensen, expansie en programmamanagement.

Bush trad in 2017 in dienst als Dataiku's VP of Finance en heeft Dataiku geholpen meer dan een half miljard dollar op te halen en te groeien van een bedrijf met minder dan 50 werknemers naar een wereldwijde organisatie met bijna 1.000 medewerkers. Hij heeft een sterke staat van dienst in het opbouwen en leiden van teams, zowel bij Dataiku als daarbuiten. Zo vervulde hij eerder, bij snelgroeiende bedrijven zoals WeWork en VTS, verschillende financiële, juridische, personele, bedrijfsvoerings- en analytische functies. Naast zijn operationele ervaring brengt Bush een diepgaande kennis van en waardering voor Dataiku's mensen en processen mee, waardoor hij het bedrijf verder kan laten groeien en tegelijkertijd de wereldwijde werknemerscultuur van het bedrijf verder kan versterken.

"Dataiku is zo'n bijzonder bedrijf vanwege de mensen die er werken. We hebben 1.000 collega's in meer dan 20 landen die zich elke dag weer inzetten om ons Everyday AI-platform te bouwen, verkopen en ondersteunen," zegt Ed Bush, COO van Dataiku. "Het behouden en uitbreiden van onze sterke operationele cultuur terwijl we doorgroeien vereist dat we intentioneel en inclusief zijn in alles wat we doen. Ik verheug me erop om Dataiku's volgende groeifase te helpen faciliteren."

Bedrijfscultuur
Vorig jaar verdubbelde het Dataiku-team met succes in omvang door meer dan 400 nieuwe medewerkers aan te werven, van wie 38 procent volledig op afstand werkt. Ondanks deze snelle groei heeft het bedrijf de cultuur gericht op evenwicht tussen werk en privé, diversiteit en persoonlijke ontwikkeling weten te behouden. Om dit te bewerkstelligen werd in 2021 onder meer Laurie du Boullay benoemd als Hoofd Cultuur om de integriteit van de bedrijfscultuur te waarborgen tijdens het groeiproces. Ook werden er werknemersgroepen (Employee Resource Groups) opgezet om diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit in het DNA van de organisatie te verankeren. Mooie voorbeelden hiervan zijn DatAble (in het leven geroepen voor werknemers met een beperking of gezondheidsproblemen) en Convergence (opgezet om bewustzijn te creëren over verschillende culturen). Dataiku ontving hiervoor meerdere onderscheidingen op basis van werknemerservaring, kansen en cultuur, waaronder Inc.'s Best Workplaces, Forbes America's Best Startup Employers 2021 (9e plaats van de 500), Battery Ventures' Top 25 Highest-Rated Private Cloud Computing Companies To Work For, en Wealthfront's 2021 Career-Launching Companies List.

"Zoals mijn collega's graag zeggen, was het afgelopen jaar een ‘ritje in een ruimteraket’," zegt Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku. "We zijn er niet alleen in geslaagd om het bedrijf en het team te laten groeien, maar we hebben ook nooit onze bedrijfscultuur uit het oog verloren. Groei en cultuur mogen elkaar nooit uitsluiten, dit begrijpt Ed volledig. Als onze nieuwe COO weet ik dat hij deze sterke werkcultuur blijft ondersteunen en ook een drijvende kracht zal blijven achter onze groei wanneer we in 2022 weer verder vliegen in onze ruimteraket."

Partners