10-02-2022

Exasol High-Performance Database als SaaS beschikbaar op AWS

Deel dit bericht

Exasol heeft aangekondigd dat haar high-performance analytics database nu beschikbaar is via een software-as-a-service model op Amazon Web Services. Exasol's SaaS-aanbod, aanvankelijk beschikbaar in twee versies, biedt bedrijven hoge prestaties en gebruiksgemak zonder dat zij hun eigen hardware-infrastructuur hoeven te beheren.

Exasol's diepgaande technische partnerschap met AWS is essentieel geweest om ervoor te zorgen dat het de beste prestaties kan leveren via het SaaS-aanbod. Het AWS-cloudplatform biedt Exasol de mogelijkheid om zowel verticaal als horizontaal te schalen. Bovendien, aangezien Exasol naadloos warme en koude data beheert tussen de object store, lokale SSD's en het hoofdgeheugen, biedt AWS Exasol de infrastructuur om dat te doen zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Met het SaaS-aanbod van Exasol kunnen klanten binnen enkele minuten aan de slag, in een volledig beheerd systeem, terwijl ze profiteren van de high-performance database technologie waar Exasol om bekend staat, zonder dat veiligheid in het geding komt. Wanneer Exasol in een publieke cloud wordt ingezet, maakt het gebruik van native beveiligingsmaatregelen zoals AWS IAM of Active Directory services, evenals ingebouwde beveiligingsfuncties. Voor klanten die liever hun eigen cloud-oplossing beheren, kan Exasol ook draaien op de cloud van hun keuze, en voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme controle over hun gegevens, kunnen klanten Exasol on-premises blijven draaien.

Een hybride oplossing is ook mogelijk voor die klanten die behoeften hebben die verschillende omgevingen omspannen. Exasol werkt aan een model dat klanten in staat stelt de juiste implementatie te kiezen voor verschillende workloads, afhankelijk van overwegingen met betrekking tot regelgeving en hun zakelijke behoeften. De lancering van het SaaS-model is volgens het bedrijf een belangrijke stap in deze richting.

Partners