02-02-2022

Dataiku ISO 27001-gecertificeerd

Deel dit bericht

AI-platform Dataiku maakt bekend dat het ISO 27001-gecertificeerd is. Deze certificering betekent dat Dataiku best practices op het gebied van cyberbeveiliging in huis heeft, waardoor bedrijfs- en klantgegevens zo goed mogelijk beschermd zijn.

De ISO 27001-certificering is een belangrijke mijlpaal in Dataiku's cybersecurity-programma dat is opgezet om kritieke cybersecurity-controles te identificeren, selecteren, onderhouden en verbeteren.

De ISO 27001-certificering is een internationale norm die speciaal is ontwikkeld voor beheersystemen voor informatiebeveiliging (ISMS). De ISO-norm vereist dat een bedrijf een systematische aanpak hanteert voor het beheer van gevoelige informatie en de beveiliging van gegevens. Op deze manier wordt het risico op een lek in de beveiliging geëlimineerd of tot een minimum beperkt.  

"In het derde kwartaal van 2021 liepen GDPR-boetes op tot wel 984 miljoen euro. Wanneer je zulke hoge bedragen ziet, wordt het dan ook snel duidelijk dat informatiebeveiliging niet alleen een leuke bijkomstigheid is voor onze klanten maar zakelijke noodzaak. We helpen onze klanten dan ook graag  bij het navigeren van het continu veranderende beveiligings- en privacylandschap", zegt Daniel Sun, VP Legal bij Dataiku. "Dankzij het behalen van de ISO 27001-certificering kunnen onze klanten er op vertrouwen dat hun data veilig is bij ons en dat we naast de beste ervaring ook de beste beveiliging  zullen leveren."

Partners