20-01-2022

Collibra krijgt investering voor uitbreiding Data Intelligence voor Snowflake Data Cloud

Deel dit bericht

Collibra kondigt een nieuwe investering aan van Snowflake Ventures. De investering zal de samenwerking verdiepen en worden gebruikt om productinnovatie te stimuleren, waarbij de nadruk zal liggen op het uitbreiden van Collibra's mogelijkheden voor verbetering van de datalineage met Snowflake.

De Collibra Data Intelligence Cloud is een system of engagement dat data governance, data privacy, data catalog, data lineage en datakwaliteit verenigt. Snowflake's Data Cloud biedt een schaalbaar platform om gegevens te aggregeren, op te slaan en te analyseren. Gezamenlijke klanten gebruiken Collibra om automatisch technische metadata te oogsten uit data die zijn opgeslagen in Snowflake, metadata aan te vullen met inzichten van data-eigenaren, en end-to-end datalineage te volgen.

Met deze investering kan Collibra haar mogelijkheden voor beleidshandhaving uitbreiden, waardoor organisaties gegevens kunnen classificeren en categoriseren, het juiste beleid aan de juiste gebruikers kunnen koppelen en het juiste toegangsniveau kunnen beveiligen. Gezamenlijke klanten van Collibra en Snowflake kunnen hiermee controleren of hun dataplatform goed wordt beheerd, en of gegevens gemakkelijk kunnen worden gevonden, begrepen, vertrouwd, veilig toegankelijk zijn of gedeeld.

De investering van Snowflake is de laatste ontwikkeling in de groei van Collibra. In november 2021 kondigde Collibra 250 miljoen dollar aan Series G-financiering aan, waardoor de waardering meer dan verdubbelde tot 5,25 miljard dollar. Met de recente investeringen wil Collibra haar missie voortzetten om de manier te veranderen waarop organisaties data gebruiken.

Partners