19-11-2021

Snowflake innoveert datacloud

Deel dit bericht

Snowflake kondigt tijdens het Snowday-evenement nieuwe productmogelijkheden aan binnen haar Data Cloud. Naast de aankondiging van Snowpark for Python, helpen de innovaties organisaties om consistent te werken binnen clouds en regio's. Daarnaast kunnen data engineering- en data science-teams sneller en flexibeler datapijplijnen leggen, ML-workflows en data-applicaties bouwen, en is het makkelijker om de juiste data bij de klant te krijgen.

Snowflake bouwt voort op bestaande cross-cloudreplicatie en failover-mogelijkheden die zorgen voor grotere bedrijfscontinuïteit. De innovaties zijn bedoeld om het nog gemakkelijker te maken om continu te werken, waaronder:
• Cross-cloud accountreplicatie: door uitbreiding van de native databasereplicatie, kunnen volledige account-metadata nu automatisch worden gesynchroniseerd tussen clouds en regio’s voor continue beschikbaarheid; inclusief toegangscontrole gebaseerd op functie en identiteit tot governance-beleid en monitoring van data. Tegelijkertijd wordt point-in-time consistentie binnen de primaire regio gewaarborgd. Momenteel in private preview.
• Verbeterde replicatieprestaties: verhoogde efficiëntie van datareplicatiemogelijkheden heeft geresulteerd in een prestatieverbetering van 55 procent - zoals ervaren door een van Snowflake's grootste klanten. Dit leidt indirect tot een verlaging van 55 procent aan replicatiekosten voor Snowflake-klanten, omdat zij alleen betalen voor wat ze gebruiken.
• Uitgebreide governancemogelijkheden en integratie: nieuwe mogelijkheden zoals lineage visibility in Access History (nu in private preview) en Object Dependencies (snel in private preview), helpt complianceteams gevoelige data te volgen en begrijpen. De native governance-mogelijkheden van Snowflake en het nieuwe Governance Accelerated Program ondersteunen een ecosysteem aan oplossingen en integraties van partners om klanten te helpen data te ontdekken en beschermen.

Sneller bouwen
Naast de aankondiging van Snowpark voor Python, biedt Snowflake mogelijkheden die een uitbreiding vormen op wat data-engineers, data scientists en ontwikkelaars kunnen bouwen met Snowpark. Innovaties zijn onder meer:
- Stored Procedures om complexe applicatiecode volledig binnen Snowflake te definiëren, uit te voeren en in te plannen zonder dat het nodig is om een aparte partij te betrekken bij dat proces. Momenteel in private preview.
- Unstructured File Processing met behulp van Java-functies rechtstreeks in Snowflake, waarbij gebruik wordt gemaakt van de prestaties, schaal en beveiliging. Nieuwe gebruikerscases omvatten onder meer beeldclassificatie, natuurlijke taalverwerking, audiotranscriptie en meer. Momenteel in private preview.
- Logging Framework om de ontwikkelingsproductiviteit te verbeteren met eenvoudigere monitoring en foutopsporing. Momenteel in private preview.

Via de Data Marketplace heeft Snowflake het proces voor het commercialiseren van dataproducten drastisch vereenvoudigd door gebruikers in staat te stellen dataleveranciers rechtstreeks in de Marketplace te ontdekken en en een “try before you buy"-optie mogelijk te maken. Gebruikers profiteren van flexibele prijsmodellen op basis van gebruik in de Data Marketplace. Al deze mogelijkheden bevinden zich momenteel in een private preview.

Partners