25-10-2021

Alteryx neemt Lore IO over voor verbetering Enterprise Analytics

Deel dit bericht

Alteryx kondigt aan dat het het in Silicon Valley gevestigde Lore IO heeft overgenomen, een no-code AI-enabled datamodelleringsplatform dat snel analytics inzet die zich gemakkelijk aanpassen binnen een veranderende bedrijfsomgeving. De overname van Lore IO biedt Alteryx het talent en de technische knowhow om cloud-native, elastic compute binnen Alteryx Designer Cloud en Alteryx Machine Learning in te zetten, waardoor klanten grote datasets kunnen analyseren voor self-service.

Volgens Mark Anderson, chief executive officer bij Alteryx, brengt Lore IO een getalenteerd en vast team met zich mee dat tientallen jaren gecombineerde ervaring heeft met het bouwen van missiekritische, cloud- en analytics-applicaties. "Het integreren van de technologie en het talent van Lore IO sluit aan bij onze ambitieuze innovatieagenda om ondernemingen in staat te stellen de waarde van hun data te ontsluiten en zakelijke inzichten bloot te leggen, ongeacht hoe complex hun datasets zijn of waar de data zich bevindt."

Lore IO is opgericht door oud-werknemers van Walmart Labs, die samen tientallen jaren ervaring hebben met het bouwen van schaalbare data-infrastructuur. Het managementteam heeft diepgaande expertise in product en engineering voor grootschalige infrastructuur, big data, machine learning en analytische en cloud applicaties.

"Nu meer dan ooit moeten onze klanten in alle sectoren grote datasets analyseren in zowel on-premises als in cloud repository’s, evenals cloud datawarehouses", zegt Suresh Vittal, chief product officer van Alteryx. "De overname van Lore IO biedt ons team de IP en middelen om het aanbod van Designer Cloud en Alteryx Machine Learning te verbeteren door middel van cloud-gebaseerde datamodellering en slimme query pushdown naar cloud-gegevensbronnen."

Partners