30-09-2021

Pure introduceert cloud native Database-as-a-Service

Deel dit bericht

Pure Storage zet een belangrijke stap voorwaarts in het moderniseren van infrastructuur, operations en applicaties. Het bedrijf brengt infrastructuur en applicaties dichter bij elkaar door cloud-achtige automatisering van storage mogelijk te maken. Portworx Data Services, een Database-as-a-Service-platform voor Kubernetes, stelt DevOps-engineers in staat om met een klik een beheerde dataservice op productieniveau te implementeren. Hierdoor krijgen softwareontwikkelaars toegang tot de databasetoepassingen waarop zij verder bouwen, zonder dat ze experts hoeven te worden.

Pure komt tegemoet aan de eisen van de business met een data-infrastructuur die snel te implementeren, in te richten en te beheren is. Met Pure is de infrastructuur geautomatiseerd, API-gedreven en transparant en krijgen applicatieontwikkelaars versneld toegang tot database tools die volledig geïntegreerd en direct te implementeren zijn.

Pure Fusion
Pure Fusion brengt het cloud operating model naar iedere plek, met een nieuwe self-service, autonome storage-omgeving die is gebouwd voor onbeperkte schaalbaarheid en die het beste van enterprise storage combineert met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud. Met on-demand gebruik en back-end provisioning kunnen organisaties een nieuw scale-out storagemodel benutten dat arrays samenbrengt en storagepools on-the-fly optimaliseert. Eindgebruikers kunnen snel volumes, bestandssystemen en geavanceerde dataservices zoals replicatie gebruiken zonder te hoeven wachten op handmatig back-end werk. Daardoor wordt hardware echt onzichtbaar. Pure Fusion stelt organisaties in staat om in eerste instantie te integreren met FlashArray//X, FlashArray//C en and Pure Cloud Block Store. In de toekomst zijn integraties gepland met FlashBlade en Portworx. Pure Fusion zal samen met het krachtige Pure portfolio de performance, dichtheid en beschikbaarheid van data naar een hoger niveau tillen.

Portworx Data Services
Portworx Data Services stellen DevOps-engineers in staat om een beheerde dataservice van productiekwaliteit op Kubernetes te implementeren. Daarvoor kunnen zij kiezen uit het breedst beschikbare scala aan opties voor SQL, NoSQL, doorzoeken en analyseren, streaming en meer. Portworx Data Services automatiseert Day-2 operaties volledig, zoals monitoring, back-ups, high-availability, disaster recovery, migratie, auto-scaling en beveiliging. Het draaien van dataservices op Kubernetes is nu veel eenvoudiger dan andere benaderingen.

Verbeterde automatisering
Ook zijn nieuwe mogelijkheden aangekondigd van Pure's AI-gedreven IT-operationsplatform Pure1 Meta, dat een zero tolerance-beleid biedt voor businessverstoringen. Gebruikers kunnen in real-time Service Level Agreements (SLA's) voor hun cloud zien, applicaties monitoren die worden beschermd tegen ransomware-aanvallen en hun Portworx container-infrastructuur end-to-end visualiseren. Dit verbetert de beschikbaarheid en beveiliging van data, terwijl IT-activiteiten fundamenteel worden vereenvoudigd doordat problemen in de gehele infrastructuurstack worden voorspeld en proactief acties worden aanbevolen om workloads te optimaliseren.

Partners