23-09-2021

Nutanix Cloud Platform levert verbeterde dataservices

Deel dit bericht

Nutanix kondigt nieuwe mogelijkheden aan in het Nutanix Cloud Platform, waarmee klanten datamanagement kunnen vereenvoudigen en de prestaties van de database- en big data workloads voor de meest kritieke applicaties kunnen optimaliseren.

Het Nutanix Cloud Platform biedt ongestructureerde data-tiering van on-premise tot de cloud, naar eigen zeggen tot twee keer hogere opslagprestaties voor database-workloads en drie keer voor big data workloads zonder complexe herconfiguratie, evenals Nutanix Data Lens, een ongestructureerde data governanceservice. Daarnaast levert database service Nutanix Era nu met één klik opslagschaalbaarheid en uitgebreide, op rollen gebaseerde toegangscontrole bieden voor databasebeheer in hybride multicloud-omgevingen.

Ook maakt Nutanix het veel eenvoudiger om data analytics-workloads te draaien, waaronder Hadoop- en SAS Grid-workloads. Een nieuwe replicatiefactor opslagmodus in het Nutanix-platform resulteert in tot drie keer snellere gegevensverwerking, terwijl kosten worden verlaagd. Ten slotte ondersteunt Nutanix Objects, de S3-compatibele object-storageoplossing van het bedrijf, hoogwaardige opslag op petabyteschaal voor de bouw van data lakes. Klanten die werken met analytics-applicaties zoals Apache Spark profiteren van verbeterde query- en grote batchverwerkingsprestaties met S3 Select en geoptimaliseerde S3A-ondersteuning.

Vereenvoudigde opslagschaalbaarheid en -governance voor databases
Database service Nutanix Era beheert de meest populaire database-engines zoals PostgreSQL, MySQL, Microsoft SQL Server en Oracle Database, in hybride multicloudomgevingen. Met Era kunnen klanten nu eenvoudig en snel databaseopslag online schalen, waardoor dagen of weken werk worden gereduceerd tot één klik. Bovendien kunnen klanten hun beveiligings- en compliancebeleid eenvoudig implementeren door ondersteuning voor op rollen gebaseerde toegangscontrole, en veilig delen van toegang tot databases en databasebeheeractiviteiten. Ten slotte ondersteunt Era nu multi-regio failover-mogelijkheden, wat zorgt voor meer weerbaarheid via een hoogbeschikbare database-as-a-service.

Mobiliteit en governance voor ongestructureerde data in de cloud
Nutanix heeft Nutanix Data Lens aangekondigd, een nieuwe cloudservice waarmee klanten de groei van hun ongestructureerde data kunnen beheren en hun gegevens kunnen beschermen tegen beveiligingsrisico's. Door inzichten in ongestructureerde data die zijn opgeslagen op Nutanix unified storage (on-premises of in de public cloud), inclusief access-patronen, dataleeftijd, datatypen en meer, vereenvoudigt Nutanix Data Lens het beheer van de data lifecycle en beschermt tegen ransomware-aanvallen. Dit doet het door verdachte bestanden te detecteren en te blokkeren, en te waarschuwen voor afwijkende activiteiten.

Daarnaast helpt Nutanix klanten bij het beheren van de groei van ongestructureerde data, met native ondersteuning voor data-tiering naar Nutanix Objects, AWS S3 en Azure blob-storage. Alsook voor het beheren van disaster recovery voor file-shares op Nutanix Files met 1-min Recovery Point Objective (RPO) en selfservice-herstel.

Nieuwe functies in Nutanix Era zijn momenteel beschikbaar voor klanten. Uitgebreide ondersteuning voor database- en big data-applicaties in het Nutanix Cloud Platform en functies voor ongestructureerd databeheer zijn momenteel in ontwikkeling.

Partners