17-09-2021

Zorgvernieuwer SDB Groep onthult drie nieuwe softwareovernames

Deel dit bericht

Zorgvernieuwer SDB Groep verwerft, met steun van software-investeerder Main Capital Partners, drie Nederlandse softwarebedrijven. Dankzij de overnames van CPM4Care en Infent neemt SDB Groep een sterke positie in als aanbieder van Business Intelligence oplossingen voor de zorg.

De uitbreiding van SDB Groep past bij de ambitie om marktleider te worden in softwareoplossingen voor de Nederlandse sector zorg en welzijn. SDB Groep biedt een totaalpakket aan cloud-based oplossingen voor de zorgsector, waaronder software voor HR, planning, salarisadministratie, elektronische cliënten dossiers (ECD), e-learning en Business Intelligence. SDB Groep, dat 45 jaar bestaat, gelooft sterk in het belang van data science om de zorgsector te verbeteren. Hiertoe werd in 2019 Reports overgenomen, aanbieder van data analytics-software. Het Woerdense CPM4Care versterkt het BI-arsenaal van SDB Groep met diverse tools om de business performance van zorginstellingen te verbeteren, zoals een zorgdashboard en een budget planning tool. Het Nieuwegeinse bedrijf Infent is gespecialiseerd in BI-oplossingen voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en revalidatie, en is sterk in forecasting, KPI tooling en master-data management.

Business Intelligence voor de zorg
“Door de kracht van deze bedrijven te combineren, pakken we niet alleen een leidende positie in BI, maar bouwen we ook aan onze strategie voor big data en data science”, licht Vincent van Staalduinen toe, COO van SDB Groep. Jeroen van Ree, medeoprichter van Infent, deelt deze visie. “Samen met SDB Groep en CPM4Care kunnen we meer innovatieve BI-oplossingen ontwikkelen voor de zorg. We zetten hiermee een betekenisvolle stap richting data-driven zorgverlening.” Marcel Brockhoff, directeur van CPM4Care, benadrukt de toegevoegde waarde voor zorginstellingen. “De combinatie van CPM4Care, SDB Groep en Infent maakt het mogelijk om zorginstellingen nog beter te helpen met het verbeteren van rapportages en het inzichtelijk maken van waardevolle zorgdata.”

Zorgprofessionals ontzorgen
SDB Groep heeft zich ten doel gesteld de conservatieve zorgsector te innoveren en efficiënter te maken. “Daar is diepe kennis over de zorg voor nodig. Die hebben wij. Met de steun van Main Capital hebben we ook het kapitaal om door te groeien”, aldus COO Vincent van Staalduinen. SDB Groep ambieert een best-of-breed en best-of-suite benadering: de beste gespecialiseerde softwareoplossingen, die tegelijk naadloos op elkaar aansluiten. Geen versnippering van diensten of wisselen tussen losse programmaatjes, maar een tijd winnende totaaloplossing dus. Het uiteindelijke doel? “Zorgprofessionals administratief ontzorgen met innovatieve software, en de gewonnen tijd daar laten terechtkomen waar die het hardst nodig is: bij de cliënt”, aldus Van Staalduinen.

Partners