07-09-2021

MicroStrategy goed beoordeeld in rapporten Gartner en Forrester

Deel dit bericht

MicroStrategy heeft aangekondigd dat het bedrijf goede beoordelingen heeft gekregen van de twee toonaangevende branche-analisten Gartner en Forrester. MicroStrategy is daarbij uitgeroepen tot 2021 Customers' Choice vendor in het laatste Gartner-rapport.

Het Voice of the Customer rapport is een synthese van Gartner's Peer Insights beoordelingen van bedrijven verzameld in de afgelopen 18 maanden met betrekking tot leveranciers, producten en diensten. In tegenstelling tot andere Gartner-rapporten bevat de Voice of the Customer geen onafhankelijk onderzoek of opinie van analisten - alleen beoordelingen van klanten over onze productmogelijkheden en de ervaring om met MicroStrategy te werken.
MicroStrategy werd uitgeroepen tot Customer Choice-leverancier en presteerde daarmee beter dan Microsoft, Tableau en tientallen andere leveranciers. Gedurende het hele jaar ontving MicroStrategy uitstekende beoordelingen van klanten - wat resulteerde in een waardering van 4,5 op 5 van de productcapaciteiten, en een aanbevelingsbereidheid van 89 procent.

Forrester heeft MicroStrategy beoordeeld als kanshebber in de laatste Forrester Wave for Augmented BI. De Forrester Wave richtte zich dit jaar op de evaluatie van Augmented BI-mogelijkheden, mogelijkheden voor AI- en ML-platformen, samen met conversational user experiences, waaronder NLP en NLG. Forrester heeft opgemerkt dat, hoewel AI-infused BI & Analytics een opkomende mogelijkheid is en de focus en reikwijdte van de evaluatie is, de technologie nog nieuw is en relatief ongetest op succes. Forrester heeft geconstateerd dat ondernemingen twee keer zoveel uitgeven aan enterprise BI-platforms (45 procent van hun totale budget voor data management en -analyse) als aan AI en predictive analytics (23 procent van hun totale budget voor data management en -analyse)

Hoewel MicroStrategy niet hoog scoorde op het gebied van native augmented capabilities, kreeg het bedrijf een 5 (op een schaal van 1-5) voor core Enterprise BI. Ook is MicroStrategy erkend voor transactiediensten, architectuur en implementatie, de kracht van de Semantic Graph, de platformopenheid met Federated Analytics en HyperIntelligence, en integratie met applicaties van derden zoals RStudio en Jupyter Notebook.

Meer informatie vindt u ook in Gartners Peer Insights-profiel voor MicroStrategy.

Meer informatie: MicroStrategy

Partners