30-08-2021

SAS Viya ondersteunt Veramaris bij duurzame viskweek

Deel dit bericht

Veramaris, een ASC-MSC gecertificeerde zeealgenproducent, zet voor haar digitale transformatie de analytics suite van SAS Viya in. Dit zal de productie- en testlocatie, gevestigd in Nebraska, transformeren tot een datagedreven fabriek die bouwt aan de toekomst van duurzame diervoeding. Door het continu verbeteren van zowel de productkwaliteit als de processen draagt SAS bij aan de missie van Veramaris om de beschikbaarheid van gecertificeerde duurzame EPA & DHA Omega-3 vetzuren wereldwijd uit te breiden.

Veramaris heeft een technologie ontwikkeld die op grote schaal de vetzuren DHA en EPA kan produceren uit natuurlijke zeealgen. De productiefaciliteit in Nebraska is momenteel de grootste algenoliefabriek ter wereld en produceert 365 dagen per jaar een algenolie die rijk is aan zowel EPA & DHA Omega 3 vetzuren. Herve Hartmann, Managing Director van Veramaris, vroegen zich al snel af hoe de digitale roadmap kon worden voortgezet en tegelijkertijd het productieproces zo goed mogelijk sturen. “Dat is waar SAS om de hoek komt kijken en ons helpt deze ambities te realiseren. We hebben voor SAS gekozen omdat zij marktleider zijn op het gebied van data analytics en ruime ervaring hebben in de manufacturing industrie. Daarnaast sloot de expertise van SAS ook aan bij de ambitie van Veramaris om data-oplossingen te kunnen schalen”.

Om de industriële schaal te bereiken en het huidige productieproces vooruit te stuwen, is digitalisering onontbeerlijk en inmiddels volledig geïntegreerd in de processen van de fabriek, bestaande uit machines en laboratoriumapparatuur. Veramaris wilde de combinatie van software en hardware naar een hoger niveau tillen en 24/7 inzichtelijke datastromen genereren om het proces te verbeteren. Een belangrijke prioriteit is het stroomlijnen van duizenden datapunten die inzicht geven in het test- en productieproces. Dit verbeterde vermogen om data te analyseren is een voordeel voor zowel controleurs als operators. Deze geavanceerde analyses zorgen voor een voortdurende verbetering van de operaties en leiden tot een hoge productkwaliteit, waardoor Veramaris nog beter kan voldoen aan de behoeften van klanten in uiteenlopende nieuwe marktsegmenten.

De controlekamer van de productiefaciliteit zal er na de implementatie van SAS Viya compleet anders uitzien. Data-analisten van SAS werken samen met de biotechnologen van Veramaris om het product en proces continu te verbeteren. Met behulp van SAS Viya wordt elk datapunt vastgelegd en, indien nodig, gevisualiseerd om er de juiste inzichten uit te halen. Zo kunnen alle details inzichtelijk worden gemaakt. In de toekomst zal het nieuwe platform ook voorspellende inzichten in de verschillende processen en faciliteiten van de Nebraska fabriek bieden.

Tags:

Viya, Analytics

Company:

SAS

Partners