30-07-2021

SAS stippelt pad uit naar beursgang

Deel dit bericht

SAS gaat zich voorbereiden op een mogelijke beursgang (IPO) in 2024. Onder leiding van medeoprichters Jim Goodnight en John Sall heeft SAS de financiële basis, de merkwaarde en het marktleiderschap verworven om deze stap te zetten.

Om klaar te zijn voor de beursgang zal SAS een aantal stappen ondernemen, zoals het verfijnen van haar financiële rapportagestructuur, het stroomlijnen van bepaalde operationele processen, en zich meer richten op de segmenten van haar platform, waar het bedrijf kan blijven groeien ten voordele van haar stakeholders.

Met deze aankondiging zal SAS doorgaan met het investeren in - en verder ontwikkelen van - haar AI-capaciteiten en geavanceerde analytics-software en -oplossingen, om te blijven inspelen op de klantbehoeften en haar leiderschap te verstevigen in een groeiende, zeer competitieve en steeds dynamischer markt.

In 2020 genereerde SAS ongeveer 3 miljard dollar aan inkomsten en sloot het zijn 45e opeenvolgende jaar van winstgevendheid af. Verder heeft het bedrijf in de eerste helft van 2021 een omzetgroei van 8,4 procent gerealiseerd, waaruit blijkt dat er een toegenomen behoefte aan data en analytics is om te reageren op, en te herstellen van, de ontwrichtende wereldwijde pandemie. SAS verwacht zijn sterke financiële basis in de komende jaren te blijven versterken, terwijl het zich voorbereidt op een mogelijke toetreding tot de publieke markten.

"Door ons klaar te maken voor een IPO, openen we nieuwe mogelijkheden voor de SAS-medewerkers, klanten, partners en de bredere gemeenschap om deel te nemen aan ons succes, zodat we een zo rooskleurig mogelijke toekomst voor ons allemaal hebben," aldus medeoprichter en Chief Executive Officer Jim Goodnight. "Als organisatie zijn we op een solide weg voorwaarts, met duurzame groei die voortbouwt op het vertrouwde merk en het platform dat we hebben gecreëerd. We hebben een sterke operationele en financiële basis gelegd, waardoor we ons kunnen opmaken voor een nog betere toekomst. De tijd is rijp om ons voor te bereiden op dit volgende hoofdstuk."

Partners