26-07-2021

InterSystems introduceert HealthShare Message Transformation Service voor Amazon HealthLake

Deel dit bericht

InterSystems maakt HealthShare Message Transformation Service beschikbaar voor de zorgindustrie. De on-demand service is ontwikkeld voor het gebruik van Amazon HealthLake en stelt zorgaanbieders en farmaceutische bedrijven in staat hun bestaande data formats te converteren naar FHIR-standaarden om de meeste waarde uit hun data te halen.

Amazon HealthLake is ontworpen om grote hoeveelheden zorgdata op te slaan, te transformeren en te analyseren. Met behulp van de HealthLake API's kunnen organisaties zorgdata die al in de HL7 FHIR-industriestandaard zijn opgenomen, eenvoudig opslaan in een beveiligd data lake in de cloud. Veel zorgsystemen, laboratoria en apotheken beschikken nog over data in bestaande (niet-FHIR) formats, zoals HL7 V2. Dit belemmert de interoperabiliteit en het vermogen om de data zo optimaal mogelijk te benutten.

Inzichtelijke analyses
AWS heeft InterSystems geselecteerd als Amazon HealthLake Connector Partner om complementaire producten te ontwikkelen die samenvallen met de lancering van Amazon HealthLake. Oplossingen zoals InterSystems HealthShare Message Transformation Service stellen gebruikers in staat om Amazon HealthLake volledig te benutten om zinvolle inzichten uit hun data te halen. Voorbeelden hiervan zijn het onderzoeken van trends zoals ziekteprogressie op individueel of populatie gezondheidsniveau in de loop der tijd, het spotten van mogelijkheden voor vroegtijdige interventie en het leveren van gepersonaliseerde geneeskunde.

Volgens Dr. Taha Kass-Hout, Director of Machine Learning bij AWS, zijn organisaties in de gezondheidszorg en biowetenschappen steeds meer op zoek naar effectiever gebruik van zorgdata. “Het doel is om betere resultaten in de gezondheidszorg te verkrijgen, trends te ontdekken en nauwkeurige voorspellingen te doen door relaties tussen data bloot te leggen. De kosten en operationele complexiteit van dit werk zijn echter voor veel organisaties een grote uitdaging. Met InterSystems als Amazon HealthLake Connector Partner kunnen klanten die nog geen data in het FHIR-format hebben gebruikmaken van hun aanbod, zoals InterSystems HealthShare Message Transformation Service. Hiermee kunnen ze gedateerde klinische data (bijvoorbeeld HL7, CSV, CCA) omzetten en als gestandaardiseerde FHIR-records naar Amazon HealthLake verplaatsen. Amazon HealthLake stelt klanten vervolgens in staat om eenvoudig geavanceerde analyses toe te passen, waardoor het voor onderzoekers en behandelaars eenvoudiger wordt om samen te werken en doorbraken in behandelingen te versnellen, gezondheidstrends te ontdekken en een betere ervaring en zorg voor patiënten te leveren."

Eerste SaaS-aanbod
InterSystems HealthShare Message Transformation Service is het eerste officiële SaaS-aanbod van InterSystems. Doordat het beschikbaar is via een consumptiegebaseerd model kunnen organisaties van elke omvang of specialisatie gebruikmaken van de service. Bovendien kunnen ze hun gebruik op- of afschalen naarmate de behoeften fluctueren. De samenwerking tussen InterSystems en AWS betekent een verdieping van de relatie tussen de partijen, die onder meer de beschikbaarheid van InterSystems IRIS-dataplatform op AWS Quick Start omvat. InterSystems werkt ook samen met AWS aan het AWS for Health-initiatief, dat helpt bij het versnellen van health IT-initiatieven en het vereenvoudigen van interoperabiliteit voor organisaties in de gezondheidszorg.

Partners